Award voor ‘Als we het zouden weten’

door | jan 28, 2011 | Emoties | 6 reacties

De documentaire “Als we het zouden weten” (Ondertussen in Nederland, HUMAN, producenten Marty de Jong en Manja Wilkinson, regie Petra en Peter Lataster) heeft de Beeld en Geluid Award in de categorie cultuur gekregen van het Beeld en Geluid Instituut.

“‘Als we het zouden weten’ blijft op de vierkante centimeter van de afdeling Neonatologie. Het is een mooi dicht-op-de-huid gefilmde documentaire, waarbij de makers geen stelling hebben ingenomen ten opzichte van hun onderwerp. Door middel van observatie en reflectie worden de overwegingen van de artsen helder over het voetlicht gebracht. De melancholische muziekscore onderstreept de gevoeligheid van het onderwerp en de dilemma’s, waarvoor artsen en ook de ouders worden gesteld. Deze zorgvuldig gecomponeerde film is indringend, ontroerend, dwingt bewondering af en zet de kijker aan tot denken.”

Beeld en Geluid Instituut

“De documentaire ‘Als we het zouden weten’ laat van zeer nabij zien hoe neonatologen en kinderartsen met grote betrokkenheid en toewijding doodzieke pasgeborenen behandelen. Een filmisch essay over de passie en medemenselijkheid die nodig is om te genezen en die soms ook nodig is om de dood van een ziek kind te bespoedigen.”

Lees meer of bekijk de documentaire op de site van NPO.