Selecteer een pagina

Een bedankje na een bevalling voor zorgpersoneel!

door | 17 mrt 2021 | Op de NICU | 0 Reacties

Veel ouders kiezen ervoor om een cadeautje, als bedankje na een bevalling, te geven aan de verpleging en/of doktoren. Jullie hebben een kindje, dat moet gevierd worden!


Waarom wil je een bedankje na de bevalling geven?

Wanneer een kindje prematuur geboren wordt, verblijven baby en ouders vaak langere tijd op de afdeling. Hierdoor ontstaat een band met het zorgpersoneel. Je ziet en spreekt de verpleging zowat elke dag en zij hebben jullie gesteund. Niet gek dat je er dan voor kiest om een bedankje te geven wanneer jullie samen met jullie baby’tje naar huis mogen.

Wat zijn de mooiste bedankjes na een bevalling voor zorgpersoneel?

Er zijn genoeg mogelijkheden! Vandaag delen we een aantal van de mooiste bedankjes* die je kunt geven aan de verpleging na een geboorte.

  • Bedankje met zaden: Een linnen zakje met een kaartje waarop staat “Bedankt dat je me laat groeien”. Je kunt kiezen welke zaad je in het zakje wilt en je kunt ook een boodschap toevoegen.  
  • Kaartje: een kaartje is altijd een mooi gebaar, maar een “normaal” kaartje kun je tegenwoordig upgraden naar een houten kaart of één van karton. Dat maakt het net wat specialer. 
  • Fles vol waardering: een fles met de test “Blijk van waardering” erop. Deze flessen zijn gemaakt van gerecycled glas en gevuld met zwart- witte snoepballetjes met een dropsmaak.
  • Potje met vergeet-me-nietjes: een terracotta potje met een Cocopress tablet, het zaad kun je zelf zelf zaaien en hieruit komen dan vergeet-me-nietjes.

Je kunt zoveel kanten op en met een redelijk klein budget zijn er al veel mogelijkheden. Vergeet ook niet dat DIY (do it yourself) cadeautjes ook altijd in de smaak vallen. Maar ook een roos, chocolade, geld voor in de personeelspot of grote pot met snoepjes/drop/koekjes voor in de koffiekamer zijn altijd een goed idee! Ga jij ook op zoek naar bedankjes voor het zorgpersoneel, na deze heftige periode? Hopelijk hebben we je kunnen inspireren! Heb je zelf nog een goed idee, laat het dan weten in een reactie.

Meer artikelen of interviews lezen, ga dan naar onze blogpagina!

*De artikelen die zijn gedeeld zijn niet gesponsord.

Meer over dit onderwerp

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *