Selecteer een pagina

Natascha beviel van een tweeling

door | 6 jun 2021 | Interview | 0 Reacties

Natascha beviel met 34 weken en 6 dagen van een tweeling. Haar dochtertje woog 1.862 gram en haar zoontje had een gewicht van 1.708 gram.

Bevallen van een tweeling, met 20 dagen mochten we naar huis

Natascha, wil je jezelf even voorstellen?

Ik ben Natascha, 27 jaar oud. Alleenstaande moeder van een tweeling. Ik ben werkzaam in de beveiliging, zes jaar lang doe dit werk ook met veel plezier. Mijn dochtertje heet Tess en mijn zoontje heet Liyam. Met 34+6 dagen ben ik bevallen van een tweeling. Mijn dochtertje woog 1.862 gram en mijn zoontje had het gewicht van 1.708 gram.

Je was zwanger van een tweeling, dus jouw zwangerschap was extra spannend.

Met hoeveel zwangerschapsweken kwamen jullie erachter dat jullie baby’s te vroeg geboren zouden worden?

Met 26 zwangerschapsweken werd ik doorgestuurd naar het UMC Radboud te Nijmegen. Daar kreeg ik twee spuiten voor de longrijping. Ze zagen bij mijn zoontje een afwijking, het bloed van de navelstreng liep terug. Uiteindelijk hebben we de zwangerschap kunnen rekken tot 34+6 weken. Gelukkig hebben we niet lang in het ziekenhuis hoeven liggen. Met 20 dagen konden we alweer naar huis.

Zelf ben ik met 12 dagen naar huis gegaan. Ik kon zo lang blijven omdat wij de enige waren op de afdeling neonatologie. De eerste keer naar huis toe gaan en je kindjes achterlaten is echt niet fijn, ik vond het enorm zwaar om ze daar te laten. Want je wilt toch tenslotte samen thuis genieten

Hoe gaat het nu met je kinderen?

Ze doen het fantastisch goed. Helaas hebben ze nog een operatie gehad aan een liesbreuk. Ze groeien zo goed! Nu pas kan ik zeggen dat ik een “normale” baby in mijn armen heb. Laatst kwam er een buurmeisje op visite met haar pasgeboren baby. Dan zie je echt wel het verschil, dat ze nog klein zijn. Ik vond het zelfs eng om haar kindje vast te houden. Mijn dochtertje en zoontje beginnen nu pas echt met lachen.

Hoe voel je je nu, als je terugdenkt aan de bevallen van je tweeling?

Ik denk vooral, waar is de tijd gebleven! En ik denk aan een heftige periode. Elke dag kwamen de artsen langs, maar ook de kinderfysio vanuit het ziekenhuis zelf en het consultatiebureau. Ze kwamen langs om te kijken hoe de zuig en slikreflex ging. Ik vind het nog altijd zwaar om prematuurtjes te hebben, vooral omdat veel mensen om ons heen niet weten wat het inhoudt.

Heb je tips of een adviezen voor andere ouders binnenkort bevallen van een tweeling?

Mijn advies is echt neem je rust, want het is zo belangrijk. Ik begon mezelf te verwaarlozen, maar gelukkig hebben ze op tijd ingegrepen.

Ik had toen graag willen weten wat er precies op mijn afkwam. Wat ik het best kon doen en regelen. Neem genoeg hulp aan. Dat deed ik in het begin niet, want dan voelde ik me zwak. Want ja, ik wilde toch zelf kinderen? Dan kan je toch geen hulp vragen aan anderen? Maar ik ben achteraf blij dat ik dat toch gedaan heb.

Deel jouw verhaal

Met deze rubriek geven we je een kijkje in verhalen, perspectieven en ervaringen van andere ouders. Heb jij een kindje dat te vroeg geboren is en wil jij ook je verhaal delen, dan kun je ons mailen: info@kleinekanjers.nl. Vergeet ook niet het vorige artikel te lezen, waarin Kimberly haar verhaal vertelt. Ze beviel na 26.5 weken zwangerschap van een tweeling, maar moest na 18 dagen ziekenhuis afscheid nemen van haar dochter Naleya.

Via onze Facebook-groepen kun je in contact komen met andere Grote Kanjers, ouders van Grote Kanjers en ouders van Kleine Kanjers.

Meer over dit onderwerp

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *