Selecteer een pagina

De Binding met je Baby Podcast

door | 4 jul 2020 | Nieuws | 0 Reacties

Daar lig je dan. Je bent 30 weken zwanger en je hebt je zojuist geïnstalleerd in een ziekenhuisbed. Je probeert jezelf met de situatie te verenigen. Zo had je je zwangerschap niet voorgesteld. Wanneer je kindje geboren gaat worden, weet niemand. Tussen alle piepjes en slangetjes door kijk je naar je pasgeboren kindje dat in een couveuse op de NICU-afdeling ligt.

De NICU; de neonatale intensive care unit. Daar had je nog nooit eerder van gehoord. Eigenlijk had niemand in je omgeving van de NICU gehoord. Om de tijd als kersvers gezin in het ziekenhuis door te brengen is slopend, eenzaam en je wist niet dat je zo lang kon wachten op antwoorden. Na een tijdje ken je de NICU als je broekzak en als een rollercoaster vliegen de dagen voorbij en heb je geen idee wanneer er een eind komt aan deze rit.

Ik denk dat veel vrouwen dit herkennen die deze periode hebben meegemaakt. Ze hebben een hele andere voorstelling van hoe de geboorte van hun kind zou verlopen. Ik had een zwangerschapscursus gedaan om de geboorte van mijn kind zo natuurlijk mogelijk te doen en had mijzelf voorgenomen mij over te leveren aan de kracht dat mijn lichaam zou hebben om het kind zo soepeltjes mogelijk mijn lichaam te laten verlaten. In goede gezondheid natuurlijk.

Maar helaas ging het anders. Ik was mij wel bewust van het feit dat mijn zoon een heel ander geboorteplan had ingeleverd, dan ik. ‘Goed, dit is jouw weg?’, dacht ik. ‘It is out of my hands, sterker nog, it is out of my body, nu moet jij het zelf gaan doen, maar ik ondersteun je in jouw proces, daar waar ik kan,’ sprak ik Xavi en mijzelf liefdevol toe.

Onze zoon Xavi had een moeilijke start, maar gelukkig heeft mijn achtergrond als zangtherapeut erg geholpen en ik merkte door voor hem te zingen, dat hij daar rustig van werd én de liedjes herkende! Doordat dit zo’n positief effect bleek te hebben, werd ik ook rustig.

Dit gaf mij de tool om mijn machteloosheid om te zetten naar een Magisch Mooi Mamagevoel.

Je deelt en viert het mooiste in je leven met fantastisch verplegend personeel, je partner en heel af en toe een opa of oma. Echt tijd om rustig je ervaring te delen met vriendinnen of andere ouders die dit hebben meegemaakt is er niet altijd bij en ik vroeg me toentertijd af hoe andere ouders deze periode waren doorgekomen. Daarom heb ik de Binding met je Baby Podcast in het leven geroepen.

Deze podcast is bedoeld voor zieke zwangeren die nu in het ziekenhuis zijn opgenomen of ouders die met hun kindje op de NICU of MC-/HC-afdeling zijn om deze periode ietsjes aangenamer te maken. Natuurlijk kun je deze podcast ook beluisteren al je al thuis bent.

Mijn doel is je te laten weten dat je niet alleen bent en dat er meer vrouwen én mannen zijn die in deze situatie terecht zijn gekomen.

De Binding met je Baby Podcast is dé plek waar NICU-ouders, kinderen en andere betrokkenen hun ervaring delen en tips uitwisselen, maar ook nummers of speciale liedjes waar men troost uit put. Mocht je verlegen zitten om inspiratie, dan kun je op de Binding met je Baby Spotify-Afspeellijst de nummers terugluisteren.

Meer over dit onderwerp

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *