De eerste kamer stemt in: moeder van te vroeg geboren baby krijgt langer verlof

door | dec 17, 2014 | Nieuws, Werken en verlof | 80 reacties

Het is eindelijk zover: moeders van te vroeg geboren baby’s krijgen langer verlof. Na lang wachten heeft de eerste kamer gisteren unaniem ingestemd met het wetsvoorstel Modernisering regelingen voor verlof en arbeidstijden van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Deze wet maakt het mogelijk om na de slopende ziekenhuisperiode, thuis bij te komen en zelf voor je premature baby te kunnen zorgen.

De nieuwe wet gaat vanaf 1 januari 2015 gelden

Met deze wet wordt onder andere het bevallingsverlof van moeders bij een langdurige ziekenhuisopname van haar pasgeboren (prematuur) kind verlengd. Moeders krijgen nu de gelegenheid om na de ziekenhuisperiode haar baby tien weken thuis te verzorgen. Het huidige verlof van zestien weken is bij prematuur geboren baby’s, waarbij de baby soms na al die weken nog steeds in het ziekenhuis ligt, niet voldoende. De VOC heeft zich jaren ingezet om dit voor elkaar te krijgen.

Het is jammer dat deze wet zo lang op zich heeft laten wachten, maar geweldig dat het nu zover is. Wij zijn er ontzettend blij mee. Het feit dat je nu thuis alsnog kunt genieten en nog niet aan werk hoeft te denken is fantastisch en in onze ogen niet meer dan logisch.

Andere blogs over dit onderwerp: