Selecteer een pagina

Boekrecensie: Drie maanden roze, Hanneke Kromhout

door | 18 sep 2012 | Kadotips | 0 Reacties

De vriendinnen Hanneke en Corry delen lief en leed. Wanneer Corry na diverse IVF pogingen eindelijk zwanger raakt is de vreugde erg groot. Maar dan gaat het mis. Haar dochter Fiene wordt veel te vroeg geboren.

De kleine Fiene vecht voor haar leventje. Even lijkt het goed te komen, maar na een strijd van drie maanden komt zij uiteindelijk toch te overlijden. Vrienden, familie, iedereen moet machteloos toezien hoe de twee jonge ouders hun kersverse dochter voor het eerst mee naar huis nemen. Niet om haar te zien opgroeien, niet om haar te zien spelen, maar om in alle rust afscheid van haar te kunnen nemen in hun eigen omgeving. Vriendin Hanneke Kromhout wil zo graag de pijn wegnemen. Maar wat kun je doen in zo’n geval? Ze besluit alle correspondentie rondom de ontwikkelingen van Fiene te bewaren. Hanneke houdt een blog bij om de groeiende groep volgers op de hoogte te houden. De berichtjes op Hyves, de lieve smsjes, àlles wordt bewaard. Wanneer Fiene na drie maanden vechten voor haar leventje uiteindelijk komt te overlijden besluit Hanneke alles te bundelen als troostrijk cadeau voor haar vriendin.

Op donderdag 13 september 2012 werd het boek ‘Drie maanden roze’ gepresenteerd in Katwijk. De droom van Hanneke Kromhout, de auteur van het boek, wordt dan werkelijkheid. Vanaf zaterdag 15 september 2012 ligt het boek in de winkel.

 

Meer over dit onderwerp

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *