Selecteer een pagina

Een praktisch kraamcadeau voor een te vroeg geboren kindje

door | 13 jan 2021 | Kadotips | 0 Reacties

De vorige keer gaven wij tips voor een origineel kraamcadeau, dit keer geven wij tips voor een praktisch kraamcadeau. Een praktisch kraamcadeau? Dat klinkt niet heel feestelijk. Klopt, maar de kersverse ouders zullen je eeuwig dankbaar zijn. Maar wat is dan een praktisch kraamcadeau?  Een vroeggeboorte is een ingrijpend periode die niet alleen voor de ouders gevolgen heeft, maar ook voor de andere gezinsleden en het huishouden. De was blijft al snel liggen, er wordt gekozen voor een makkelijke, niet altijd gezonde, maaltijd en de broertjes of zusjes kijken iets meer tv dan gewenst is. Oftewel, de praktische zaken en daar kun jij bij helpen!

Helpen in het huishouden

Niet alleen zorgt een kleine kanjer voor veel wasgoed, de ouders komen tussen al het zorgen door niet toe aan taken zoals de was. Haal daarom als praktische kraamcadeau het vuile wasgoed op en breng het gewassen en gestreken weer terug. En zeg eerlijk, er is toch niks schattiger dan babykleertjes aan de waslijn?

Eten brengen

Aan het einde van de dag hebben de nieuwe ouders vaak geen puf meer om nog de keuken in te duiken. Elke avond thuisbezorgd is niet goedkoop en daarnaast vaak ook niet gezond. Een ander praktisch kraamcadeau is het langs brengen van een grote schaal lasagne, een goed gevulde soep of iets anders lekker gezonds.

Broertjes of zusjes opvangen

Wanneer er broertjes of zusjes in het spel zijn moeten ook zij wennen aan de nieuwe situatie. De aandacht van de ouders moet worden verdeeld en dat is wennen. Daarnaast zijn de ouders druk met de baby en staat de tv misschien net iets vaker aan dan gewenst is. Stel daarom als praktisch kraamcadeau voor om eens naar de kinderboerderij of speeltuin te gaan, bak samen iets lekkers of organiseer een sleepover bij jou thuis met een leuke film en een grote bak popcorn. Een win-winsituatie, broertjes of zusjes een leuke avond en jij hebt ook leuk gezelschap.

Huisdieren vertroetelen

Niet alleen broertjes of zusjes moeten wennen aan de nieuwe situatie, ook de huisdieren. Waar er normaal ‘s avonds uitgebreid geknuffeld werd met de kat, liggen de ouders nu vaker al vroeg op bed om de gebroken nachten in te halen. Een grote ronde met de hond door het bos verandert vaak in ‘even snel een blokje om’. Een leuk en makkelijk praktisch kraamcadeau is daarom om de hond mee uit te nemen voor een grote wandeling, de kat eens uitgebreid te aaien of om te helpen bij het verzorgen van eventuele andere huisdieren.

Tegoedbon voor oppassen

Een ander praktisch kraamcadeau is het geven van een tegoedbon voor oppassen. Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar het is echt een welkom cadeau. Stel voor om een middagje op te passen zodat de ouders even tijd voor zichzelf hebben. Of een avond zodat ze samen romantisch kunnen dineren en daarna samen een film kunnen kijken. Tijd voor elkaar is heel belangrijk en daar kun jij bij helpen. En wanneer ze even weg zijn kun jij ongestoord met de baby knuffelen. Hoewel het hier gaat om tijdelijke situaties, want er komt vanzelf weer tijd en energie om in de keuken te staan, uitgebreid met de hond te lopen of quality time te hebben met broertjes of zusjes. Toch zijn dit situaties die in het begin wennen zijn en waarbij hulp heel erg fijn is. Wij hopen dat je door dit artikel leuke ideeën hebt gekregen voor een praktisch kraamcadeau voor een kleine kanjer.
Fenna

Fenna

Fenna werd 24 jaar geleden 10 weken te vroeg geboren. Ze maakt voor Kleine Kanjers de mooiste foto’s en bedenkt en schrijft social media posts, blogs en andere teksten voor ons.

Op haar blog Hou het luchtig laat Fenna zien dat ze grenzeloos positief is, altijd in mogelijkheden denkt en de grens opzoekt van wat zíj wil, wat haar lichaam kan en hoe zij wil leven. Via haar blog en gelijknamig Instagramaccount inspireert ze haar volgers zodat ook zij zich niet laten beperken door grenzen van hun lichaam of door de grenzen die ze zichzelf opleggen. Denk in mogelijkheden. Wees grenzeloos positief.

Meer over dit onderwerp

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *