Selecteer een pagina

Wat was de periode dat ik zwanger was van jou toch spannend! Toen ik zwanger was van jouw grote broer werd mij op een dag verteld dat hij te weinig was gegroeid. Twee weken later, toen ik 35 weken zwanger was, werd hij geboren. Zo klein, hij moest vechten voor zijn leven. Hij lag in een glazen huisje, dit heet een couveuse, en hij had overal draadjes en slangetjes.

Volgens de dokter was de kans dat dit weer zou gebeuren niet zo groot. Maar toch gebeurde het bijna weer.
Toen ik 28 weken zwanger was van jou voelde ik je niet meer. Ik mocht gelijk naar het ziekenhuis komen. Wat was ik bang toen ze jouw hartslag niet konden vinden met het ctg-apparaat. Maar jij was nog zo klein dat je alle kanten op zwom. Gelukkig bleek je het uiteindelijk prima naar je zin te hebben. Maar volgens de dokter was je wel te klein. Tien lange weken volgden. Mama moest drie keer per week voor controles naar het ziekenhuis. Drie keer per week was er de kans dat jouw hartslag niet meer gevonden zou worden. Drie keer per week bleek hoe zwaar jij het had in mama’s buik, er was veel te veel druk in jouw navelstreng en je placenta werkte niet goed. Mama moest veel uitrusten. De dokter zei dat jij te vroeg geboren zou worden, met een keizersnede. Maar telkens bleek uit de hartfilmpjes dat jij het nog heel goed deed. Af en toe lag je wel te stil maar als mama dan appelsap ging drinken en een plakje ontbijtkoek eten, begon jij te bewegen. Ik heb heel wat appelsap en ontbijtkoek gehad!

Toen mama 34 weken zwanger was, zei de dokter dat het een wonder was dat jij nog niet geboren bent. Bij 37 weken moest mama in het ziekenhuis logeren. Omdat jij het zo goed vocht voor je leven in mama’s buik, hoefde ik geen keizersnede. Een week later werd mama ingeleid. Helaas was dit voor jou erg naar en ben je dus toch via een keizersnede geboren. Net als bij je grote broer moest mama slapen tijdens de operatie, ik zag je toen je 3 uur oud was. Maar oma is de hele tijd bij je gebleven en heeft goed voor jou gezorgd. Wat was je toch klein! Je was maar 42 of 43 cm en je woog maar 2250 gram. Voor een kindje dat zolang in de buik van de moeder zit is dat erg klein. Gelukkig hoefde je niet in een couveuse, je had gewoon een heleboel dekens en een paar lekkere warme kruiken in je wieg. De dokters hielden je wel goed in de gaten. Je moest 2 dagen aan de hartbewaking omdat mama elke dag een paar pilletjes voor haar hart moet slikken, ook toen ik zwanger was. Maar de dokters vonden het beter om je nog iets langer aan de hartbewaking te laten liggen. Ook werd je helemaal geel, maar gelukkig loste je dit zelf weer op. Jij bleek een kleine doorzetter te zijn!

Omdat je zo klein bent vinden veel mensen je heel schattig. Als ik zeg dat je al twee maanden bent geweest roepen ze dat kleine baby’s zo lief zijn, zeker als ze horen dat je niet te vroeg geboren bent. Veel mensen denken dan dat je alleen een beetje klein bent en verder niet. Mama wordt hier altijd erg verdrietig van. Je hebt het heel moeilijk gehad in mijn buik. En je had niet genoeg energie om goed te groeien. Je broer moest vechten in zijn glazen huisje, jij hebt keihard gevochten in mama’s buik. De dokter zei dat we geluk hebben dat jij een pittig meisje bent, anders was je overleden. Je hebt zo hard je best gedaan! En dat doe je nog steeds. Je wordt al groter maar volgens de dokter groei je wel ietsje te langzaam. Ook willen jouw darmen niet zo goed meewerken. Daardoor moet je heel vaak huilen. Je hebt zelfs weer een weekje in het ziekenhuis gelogeerd. Dus als mensen denken dat jij alleen maar klein en lief en schattig bent, doet dat mama wel wat pijn.

Natuurlijk ben je lief en schattig, je bent het allerliefste en schattigste meisje dat ik ken! Maar dat jij zo klein bent is vooral een teken van jouw dapperheid. Je hebt volgehouden in mama’s buik en je hebt het overleefd. En nog steeds doe jij zo ontzettend goed je best. Net als je broer. Jullie hebben je allebei een weg in het leven geknokt.

Mama is een geluksvogel met 2 wonderkindjes!
Lief klein meisje, groei maar goed en wordt gelukkig. Klein maar dapper. Dat is wat jij bent!

Een dikke kus voor mijn lieve geweldige kleine dappere prinses!
Xxx mamaPin It on Pinterest