Selecteer een pagina

In de maand November delen wij een serie gastblogs die elk op een andere manier laten zien wat een enorme impact een vroeggeboorte kan hebben. Niet alleen op het leven van de te vroeg geboren baby zelf, maar ook op dat van de familie en vele anderen. We mogen er trots op zijn hoe sterk deze gebeurtenis ons heeft gemaakt en willen in november stilstaan bij de SuperPower die het ons gegeven heeft!
De derde in de serie is dit blog, geschreven door Janine. Janine werd begin 2015 na een zwangerschap van 34+3 weken moeder van Lieke.

Als het maar gezond is

Zo’n standaard antwoord dat je geeft tijdens je zwangerschap. Want iedere vrouw wil een gezond kind op de wereld zetten. Voor ons kreeg het een hele andere betekenis .14-04-2015, nog 6 weken tot de uitgerekende datum. Het is mijn eerste zwangerschap, ons eerste kindje. Ik had net besloten het rustiger aan te gaan doen. Ik was moe en er helemaal klaar mee maar had geen seconden verwacht dat je al zo snel zou komen. Met 34 weken en 3 dagen werd je geboren. het lijkt niet zo extreem vroeg maar toch was je nog lang niet klaar voor het leven buiten. Je lag uiteindelijk nog 4 weken in het ziekenhuis op de afdeling neonatologie.

Een onzekere tijd vol medische termen, schuldgevoel, vol liefde en verdriet, vol oververmoeidheid en onmacht. Kraamzorg werd een kraamhotel, borstvoeding werd kolven. Geen kraamvisite geen kraamtijd.

kk blog SP3 foto 2

Nu, 5 maanden oud en Ruim 5 kg lig je tevreden bij me. We lijken een gewoon gezin met een gezonde baby. Iedereen om ons heen ging verder toen je thuiskwam, want alles ging nu toch goed? Maar eigenlijk is het heel bijzonder dat het gewoon goed gaat, dat je gezond bent.

Pin It on Pinterest