Selecteer een pagina

Ik was prematuur. Wat is jouw SuperPower?

door | 11 nov 2014 | Kleine Kanjers | 11 reacties

Ieder jaar worden er wereldwijd 15 miljoen kinderen te vroeg geboren. De kansen voor deze te vroeg geboren kinderen zijn enorm toegenomen en verbeteren nog steeds. Toch worden er jaarlijks steeds meer kinderen prematuur geboren. Een vroeggeboorte heeft een enorme impact op families die hiermee te maken krijgen en daar willen wij, net als tientallen andere organisaties, aandacht voor vragen.

Maandag 17 november is het World Prematurity Day. Dit jaar willen wij de aandacht richten op de SuperPower van de inmiddels al grotere kinderen die te vroeg geboren zijn en op hun omgeving.


Prematuur geboren kinderen zijn stuk voor stuk kanjers. Door hun vroeggeboorte hebben zij soms vele tegenslagen moeten overwinnen. Het zijn en blijven vechters met Prematuur SuperPower! Inmiddels gaan ze naar school, weten misschien al wat ze later willen worden en zijn al bijna groter dan hun eigen moeder of vader. Ze hebben ons allemaal versteld doen staan en laten zien dat ze veel sterker zijn dan wij ooit dachten dat een baby kon zijn.

Het zijn niet alleen de prematuur geboren kinderen zelf die sterk moeten zijn om een couveuse tijd door te komen. Pas wanneer je het zelf van dichtbij mee hebt gemaakt, weet je wat een SuperPower ook de papa’s, mama’s en de rest van de familie hebben!

Ik ben mama/papa/oma/opa/broer/zus van een prematuur, wat is jouw SuperPower?

Samen met jullie willen we prematuriteit en de impact daarvan onder de aandacht brengen. Doe je mee en vervang jij deze week jouw Facebook profielfoto voor een van de onderstaande afbeeldingen? (klik op de afbeeldingen voor het originele formaat) Zo laten we allemaal zien dat een prematuur geboren kind (misschien wel jijzelf!) ons leven heeft veranderd en dat we daar trots op mogen zijn!

Meer over dit onderwerp

11 Reacties

 1. Mariska

  Morgen 12-11 wordt onze kanjer 2 super dat jullie dit onder de aandacht brengen

  Antwoord
 2. Heidi

  Ons wonderkindje is 11 jaar geworden einde mei. super initiatief!

  Antwoord
 3. corry

  Ik ben mama van een prematuur jayden werd met 33 weken geboren op 6 oktober j.l hij heb 4.5 week in het ziekenhuis gelegen en nu is hij sinds afgelopen donderdag heerlijk bij ons thuis

  Antwoord
 4. Jessica

  20-10-2010 ben ik mama geworden van een super meisje. 2 maanden te vroeg! Nu is ze 4 en gaat naar de basisschool. #superpower #supertrots

  Antwoord
 5. Emillie

  Ik
  Ben zorgverlener van een Prematuur !
  Zo een label mis ik wel

  Antwoord
 6. Kleine Kanjers

  Zorgverlener van een prematuur is op meerdere verzoeken toegevoegd Emillie!

  Antwoord
 7. Wendy

  Ik ben vriend/ vriendin van een vader/ moeder van een prematuur ????????

  Antwoord
 8. Mirjam

  Ik ben een zus van een prematuur, ik was zelf prematuur en nu ook mama van een prematuur. 3x Superpower dus☺

  Antwoord
 9. Natasja

  Super initiatief!
  Ik ben mama van een tweeling die prematuur zijn. Ik heb nu zolang de poster gebruikt voor mama van een prematuur maar heb het gevoel dat ik daar een dochter mee te kort doe.
  Is het mogelijk om nog een poster/afbeelding toe te voegen? Alvast bedankt.

  Antwoord
 10. Elly Visser

  Ook ik ben een moeder (van een kleine kanjer)een predismatuur kindje( te vroeg 29 wkn en te licht/ klein 775 gr bij 32 cm)

  Antwoord
 11. esther

  Onze 3 toppers alweer 20 jaar!
  Wat waren ze klein.Bij 30 weken geboren.
  En zo gezond en groot nu.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *