Couveusedagboek of Babyboek voor Prematuren

De tijd in het ziekenhuis beleef je vaak een beetje in een roes. Er komt zo ontzettend veel op je af en er gebeurt zoveel in korte tijd, dat je lang niet alles kunt onthouden. Het is dan fijn om dingen op te kunnen schrijven. Niet alleen voor op dat moment, maar zeker ook voor later. Daarom kun je een schriftje naast de couveuse of het bed van je baby leggen, waarin je regelmatig iets schrijft, een foto of ‘souvenirs’ uit het ziekenhuis plakt. Via de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen (VOC) kan je een speciaal couveusedagboek bestellen.

Ook het Babyboek voor Prematuren kan je hiervoor gebruiken. Dit speciale babyboek bevat vragen die speciaal aan de situatie zijn aangepast en er is veel schrijfruimte en ruimte voor foto’s. Fijn om zelf nog eens door te bladeren, maar ook een mooie manier om aan je kind te laten zien hoe bijzonder het is.

Niet alleen jij of je partner kunnen er iets in schrijven. Vaak zijn de verpleegkundigen ook bereid er dingen in te zetten. Of je laat bezoek een stukje schrijven voor je kleine kanjer. Op deze manier creëer je een persoonlijk en waardevol document voor later.