Selecteer een pagina

30 augustus 2008 “Feest!! Het is zo ver; de eerste mijlpaal hebben we bereikt!! Vandaag zijn de kindjes precies 26 weken en ze zitten nog steeds veilig waar ze moeten zitten. Reden voor een klein feestje dus.”

Dit schreef ik vier jaar geleden. Bijna een week daarvoor werd ik opgenomen in het Erasmus MC Sophia in Rotterdam, omdat mijn vliezen gebroken waren. Wat waren we blij dat we deze mijlpaal bereikt hadden. Zelfs de afdeling vierde het met ons mee. Het prikbord boven mijn bed werd versierd door de verpleging en het gebak hebben we ook niet overgeslagen. Niets wees er toen op dat een dag later onze jongens, 14 weken te vroeg, geboren zouden worden…

1 september 2008 “Tja, na mijn laatste berichtje is alles even wat anders verlopen dan we toen dachten…”

Vandaag komt het keihard binnen. Waar het door komt weet ik niet. Een geur buiten? De stand van de zon? Of het feit dat onze kanjers op 31 augustus vier jaar worden. Plotseling is het daar weer. De ‘trip down memory lane’.

2 september 2008 “Maar wat zijn we trots op onze kanjers!! Vandaag kon ik voor het eerst in een rolstoel naar de IC en kon ik ze allebei veel beter aanraken en even ‘vastpakken’. Dat was weer even een emotioneel moment. Ze zijn zo klein en teer, maar al echt mensjes. Het is fantastisch!!”

Op 2 september 2012 vieren we hun vierde verjaardag. Niet op de dag zelf, want dan moet er gewoon gewerkt worden. De dag erna hebben we een ander feestje. Dus dan maar op zondag. Hoe anders was dat toen ze één jaar werden. Al weken vooraf liep ik met een knoop in mijn maag. Iedere dag van betekenis het jaar daarvoor beleefde ik opnieuw. De verjaardag werd tot in de puntjes voorbereid. Mensen uit de verre omtrek werden uitgenodigd om deze bijzondere dag met ons te vieren. Een dag waarover we een jaar daarvoor niet eens durfden te denken.

Op 2 september 2012 vieren we hun vierde verjaardag. De dag erna gaan ze voor het eerst echt naar school. Alweer een mijlpaal. Een van de vele die we al hebben meegemaakt in hun leven. Want hoe onvoorstelbaar het vier jaar daarvoor ook leek, ze hebben zich fantastisch ontwikkeld. Veertien weken te vroeg kwamen ze en nu zijn ze al bijna veertien weken hartstikke toe aan de basisschool. Dan gaan ze de wijde wereld in. Zullen ze moeten leren en presteren. Is de juf hun aanspreekpunt en mag ik aan de zijlijn toekijken. Eigenlijk een klein beetje zoals vier jaar daarvoor. Maar met het enorme verschil dat ik ze na een schooldag gewoon weer lekker mee naar huis mag nemen.

Op 2 september 2012 vieren we hun vierde verjaardag. En die dag zal ik denken “Maar wat zijn we trots op onze kanjers!!”. Want dat zijn we. Apetrots! Op die ieniemieniemensjes die nu zijn uitgegroeid tot de liefste, knapste, grappigste, slimste en mooiste jongens van het hele universum. Onze Kanjers met een grote K worden vier en we vieren het met een grote V!

 

Pin It on Pinterest