Kleine Kanjers > Kennisbank vroeggeboorte > Emoties > Verwerken > Een dagboek bijhouden

Een dagboek bijhouden

De tijd in het ziekenhuis beleef je vaak een beetje in een roes. Er komt zo ontzettend veel op je af en er gebeurt zoveel in korte tijd, dat je lang niet alles kunt onthouden. Het is dan fijn om dingen in een dagboek op te kunnen schrijven. Niet alleen voor op dat moment, maar zeker ook voor later. Leg bijvoorbeeld een schriftje naast de couveuse of het bed van je baby, waarin je regelmatig iets schrijft, een foto of ‘souvenirs’ uit het ziekenhuis plakt. Het is leuk om hiervoor speciale boeken te gebruiken zoals het Babyboek voor Prematuren of het couveusedagboek van de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen.

Babyboek voor prematuren

Het Babyboek voor Prematuren is een babyboek dat al begint bij zwangerschapsweek 24 en zich in de eerste plaats richt op de (ziekenhuis)periode na de geboorte en daarna op het eerste jaar van een te vroeg geboren baby. Elk kind is uniek, ontwikkelt zich in zijn eigen tempo en heeft zijn eigen speciale mijlpalen. Dit zijn ‘standaard’ mijlpalen zoals wanneer het voor het eerst gaat kruipen, omdraaien en praten. Maar ook specifieke mijlpalen zoals wanneer het uit de couveuse mag, in een echt bedje gaat slapen en wanneer het mee naar huis mag. In dit babyboek vind je vragen die helemaal aansluiten bij de situatie, en extra veel schrijfruimte en plek voor foto’s.

Niet alleen jij of je partner kunnen er iets in schrijven, vaak zijn de verpleegkundigen ook bereid er iets in te zetten. Of je laat bezoek een stukje schrijven voor je kleine kanjer. Op deze manier creëer je een persoonlijk en waardevol document voor later.

Couveusedagboek

Ook heel handig is het couveusedagboek van de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen (VOC). Dit dagboek biedt nieuwe ouders houvast in een hectische en angstige tijd. Door ouders en verpleegkundigen de ruimte te bieden hun verhaal op te schrijven, maar ook doordat het vol tips staat voor nieuwe couveuseouders. Het couveusedagboek bevat ook een stickervel met mijlpalen.

In een groot aantal ziekenhuizen wordt ons couveusedagboek gratis uitgereikt. Heeft jullie ziekenhuis ze niet, of wil je extra dagboekjes bestellen voor thuis? Dat kan! Je kunt het dagboek via de VOC bestellen of lid worden van de vereniging: dan krijg je het gratis thuisgestuurd.

Populaire producten in de shop

Kleine Kanjer! Babyboek voor Prematuren

 34,95

Zorgen voor je baby op de couveuseafdeling

 16,00

Reisgids naar huis

 19,90