Wel of geen kinderopvang

Als het moment in zicht komt dat je weer aan het werk moet, ga je ook nadenken over kinderopvang. Hoewel je er tijdens je zwangerschap hoogstwaarschijnlijk al over na hebt moeten denken, omdat je je kind(eren) hebt moeten aanmelden bij een kinderopvangbureau, zijn er nu toch dingen anders. Zeker als het virusseizoen in volle gang is en je kwetsbare baby moet worden opgevangen in de periode waarin het RS-virus de ronde doet (september tot en met april). Overleg met de kinderarts wat die de best optie vindt en zoek uit wat jullie mogelijkheden zijn.

Als je baby verder gezond is, zijn er weinig bezwaren om hem naar de kinderopvang te brengen. Dit kan een gastouder zijn of een kinderdagverblijf. Dit is, net zoals bij andere ouders, geheel persoonlijk. Kies de opvang waar jij je goed bij voelt.

Natuurlijk is het verstandig om vooraf bij de kinderopvang aan te geven wat je wensen zijn. En het is ook niet onverstandig te melden dat je kindje een moeizame start heeft gehad. Sommige ouders vinden het fijn om hun kindje op een sensormat te laten slapen (deze geeft een signaal als het kindje stopt met ademhalen). Dit moet mogelijk zijn bij een goede kinderopvang. Er zijn ook kinderen met speciale behoeften, zoals een prikkelvrije omgeving bij het drinken van de fles. Geef dit allemaal aan bij de aanmelding, zodat het voor jou, maar vooral voor je kindje zo prettig mogelijk is op de opvang.

Er komen steeds meer kinderopvangcentra die gespecialiseerd zijn in kinderen met een medische achtergrond. Wellicht kan het een idee zijn om eens te kijken of die mogelijkheid er bij jullie in de buurt is.

Populaire producten in de shop

Kleine Kanjer! Babyboek voor Prematuren

 34,95

Zorgen voor je baby op de couveuseafdeling

 16,00

Reisgids naar huis

 19,90