Home > Kennisbank > Complicaties en behandelingen

Complicaties en behandelingen

Er kunnen zich verschillende complicaties voordoen als je baby prematuur (te vroeg) of dysmatuur (te klein) geboren is. Deze problemen kunnen klein zijn, maar ook soms levensbedreigend.

Tijdens de zwangerschap ontwikkelt een baby zich. Hiervoor heeft hij normaal gesproken ongeveer 40 weken de tijd. Baby’s die extreem vroeg geboren worden, zijn nog niet helemaal ‘af’, hun organen zijn nog niet rijp en hun ontwikkeling is nog niet zo ver als die van een à terme geboren baby. Daarom hebben zij over het algemeen een grotere kans op infecties en complicaties.

Elke situatie is anders

Hoewel er een aantal complicaties zijn die vaak voorkomen, is het helemaal niet gezegd dat jouw baby met allemaal te maken krijgt. Of je baby ziek wordt, hangt af van zijn ontwikkeling en conditie, maar dit kan ook gewoon pech zijn.

Er is veel informatie te vinden en de verleiding is groot om je helemaal in te lezen, maar de kans dat je je hierdoor voor niets zorgen gaat maken is groot. Bespreek je angsten daarom met jullie neonatoloog of met een verpleegkundige die voor jouw baby zorgt.

De meest voorkomende complicaties en behandelingen

Zoek je gerichte informatie: hieronder komen de meest voorkomende complicaties en de manier(en) waarop ze behandeld kunnen worden aan bod.

In de shop

Babyboek voor Prematuren

Kleine Kanjer! Babyboek voor Prematuren

 34,95

Zorgen voor je baby op de couveuseafdeling

Zorgen voor je baby op de couveuseafdeling

 14,95

Mijlpaalkaarten voor prematuren

Kleine Kanjer! Mijlpaalkaarten voor Prematuren

 17,50