Selecteer een pagina

Van 18 december tot en met 24 december 2012 worden in Enschede drie Dj’s opgesloten in het Glazen Huis van 3FM Serious Request. Zij zullen aandacht vragen voor een project van het Rode Kruis door 24 uur per dag uit te zenden en een week lang niet te eten. Dit jaar staat de actie in het teken van het terugdringen van babysterfte.

Ieder jaar sterven ruim 5,5 miljoen kinderen voor, tijdens of binnen een maand na de geboorte. Iedere 6 seconden sterft een baby door het ontbreken van goede medische zorg en begeleiding.
In veel landen zijn ziekenhuizen niet goed toegerust voor de zorg voor pasgeborenen. Of deze ziekenhuizen zijn voor zwangere vrouwen, moeders en hun baby’s niet of nauwelijks bereikbaar. Bovendien zijn er veel vrouwen die niet weten hoe ze goed voor hun jonge baby moeten zorgen. Eenvoudige hulp en begeleiding kan hier al verandering in brengen.

Het Rode Kruis
Het Rode kruis kan verandering brengen in deze situatie door zwangerschapscontroles te verzorgen en mensen op te leiden tot verloskundigen. Ook willen ze met hun enorme netwerk van vrijwilligers de moeders en pasgeborenen bereiken die deze hulp hard nodig hebben door na de bevalling op huisbezoek te gaan. Daarnaast zet het Rode Kruis zich in voor voorlichting, het uitdelen van hygiënepakketten, het verzorgen van vaccinaties en het regelen van vervoer naar een ziekenhuis in de buurt.

Donaties
Sinds 9 jaar organiseert 3FM Serious Request. Ieder jaar worden er grote bedragen binnengehaald die een verschil kunnen maken. Ook dit jaar zullen er weer veel acties georganiseerd worden om geld op te halen voor dit goede doel. Alle kleine beetjes helpen. Op de website van 3FM Serious Request lees je meer over deze acties en hoe ook jij een donatie kunt geven voor het Rode Kruis, maar vooral voor de allerkleinsten die een kans op leven verdienen.

Pin It on Pinterest