Selecteer een pagina

Maandagmiddag 25 maart werden de statuten ondertekend van Stichting Prilleven. De stichting wil ouders van prematuur en ziek geboren kinderen een hart onder de riem steken tijdens de ziekenhuisopname van hun prille prinsje of prille prinsesje. Dit wil ze doen door deze ouders een Kasteeltje aan te bieden met daarin praktische producten en nuttige tips.

Ouders van prematuur en/of ziek geboren kindjes hebben tijdens de ziekenhuisopname van hun kindje amper tijd om stil te staan bij alles wat er gebeurt. Dit komt meestal pas wanneer het hele gezin een paar maanden thuis is. Wanneer het weer relatief rustig is.

Dan komen de vragen:

Hadden we niet beter toch een soort dagboek kunnen bijhouden? Hadden we die geboortekaartjes wel zo moeten versturen? Bestaan er echt couveusefotografen en zo ja, hoe kom ik daarmee in contact?

Stichting Prilleven wil ouders helpen met deze vragen op het moment dat ze ertoe doen. Vlak na de geboorte van hun prille prachtmensje.

Daarom is de stichting bezig met het samenstellen van het Kasteeltje: een witte kartonnen doos van 20*20*20 centimeter. De doos is bedrukt met een zwarte lijntekening van een kasteel. In het Kasteeltje zitten praktische dingen als oordopjes, een oogmasker en verfrissingsdoekjes, voor wanneer ouders een nachtje willen of moeten blijven slapen. Maar er zitten ook grappige en lieve cadeautjes in, zoals een stressdoktertje en een babyknuffel. Daarnaast geeft het Kasteeltje informatie over allerlei diensten en producten die speciaal bestemd zijn voor de ouders van prille prinsjes en prille prinsesjes. Zo zal de kasteelbrochure informatie bevatten over couveusefotografen, informatieve websites en adressen voor lotgenotencontact.

Draag je dit initiatief een warm hart toe en wil je helpen? Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door doneren, sponsoren of samenwerken. Op de website van Stichting Prilleven is altijd de meest recente stand van zaken te bekijken. Ook vind je hier op welke manieren je kunt bijdragen.
Pin It on Pinterest