November, de maand van het te vroeg geboren kind, met op 17 november Wereld Prematuren Dag. De dag waarop er over de hele wereld aandacht wordt gevraagd voor de impact van een vroeg geboorte op het kind, maar ook op de mensen erom heen. Op wereldprematurendag.nl vind je de activiteiten die daarvoor in Nederland worden georganiseerd. Een samenwerking tussen Kleine Kanjers en een aantal andere Nederlandse origanisaties.

Maar er wordt wereldwijd natuurlijk veel meer georganiseerd.

Zo heb je misschien de sokjes van Socks for Life al eens voorbij zien komen. Een waslijntje met daaraan 10 paar babysokjes, waarvan 1 paar paars en aanzienlijk kleiner. Deze sokjes geven weer hoeveel kinderen te vroeg geboren worden. En ook hoe veel 1 op de 10 kinderen is. Socks for life is een wereldwijde campagne die aandacht vraagt voor vroeggeboorte, het is een initatief dat EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants) samen met een aantal ouderorganisaties is gestart.

EFCNI is het Europese netwerk dat de belangen van te vroeg geboren en pasgeboren zieke baby’s en hun families vertegenwoordigt. Zij werken samen met ouders, deskundigen in de gezondheidszorg uit verschillende disciplines en wetenschappers en hebben als gemeenschappelijk doel: de verbetering op de lange termijn van de gezondheid van alle te vroeg en pasgeboren baby’s. Zij geven te vroeg geboren kinderen en hun families een stem, en hebben voor hun de best mogelijke start voor ogen. Zij verstigen de aandacht op de groeiende uitdaging van vroeggeboorte en de significante impact op de kinderen, gezinnen en onze samenleving. En proberen de enorme gezondheids- en sociale ongelijkheden in relatie tot vroeggeboorte te verminderen.

Help jij ook mee om aandacht voor prematuur geboren kinderen te creeeren? Misschien wel door jouw SuperPower te laten zien!

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.