Selecteer een pagina

Dagen. Wat zeg ik. Weken lang hebben wij jullie bestookt met berichten over ‘onze grote dag’; de NIDCAP-masterclass 2013 in het ErasmusMC-Sophia.

Maar nu die dag voorbij is, is het even stil geweest aan het front. Zelfs de foto’s hebben we nog niet laten zien. Het is een grote schande!

Dit kwam niet doordat het een verschrikkelijke dag was. In tegendeel! We hadden even wat tijd nodig om alle indrukken te verwerken en de dag te laten bezinken. Inmiddels merken we dat er weer ruimte vrijkomt in ons hoofd om verder te denken en gaan we binnenkort van start met het verder plannen en ontwikkelen van onze grootse plannen.

We hebben mogen luisteren naar interessante presentaties van onder andere neonatoloog en NIDCAP-deskundige Nikk Conneman (bekend van televisie!). Tijdens en na de presentaties kwamen er heel interessante discussies op gang.

Het was erg boeiend om te horen hoe de professionals in de ziekenhuizen kijken naar de patiënten, onze kinderen, en hun ouders.

Onze presentatie was na een heerlijke lunch in de zon. Zelfs de weergoden waren ons die dag goed gezind. Het zorgde in ieder geval voor een ontspannen sfeer. Iets wat ik wel kon gebruiken bij aanvang van de presentatie, want zenuwachtig dat ik was! Maar het ging goed.
Er werd door de meeste mensen aandachtig geluisterd, alles wat ik wilde vertellen heb ik verteld en er werden zelfs na afloop wat vragen gesteld en opbouwende opmerkingen gemaakt.
De door Hanneke zo prachtig vormgegeven hand-outs werden heel goed ontvangen en ook de presentatie zag er prachtig uit.
Natuurlijk kunnen er nog altijd dingen verbeterd worden aan de uitvoering, maar tot zo ver missie geslaagd!

Later op de middag kwam een voor ons nog ‘bevredigender’ deel van de dag. Er ontstond een discussie over ouders en hun gevoel. Na ziekte, zoals PE/Hellp, en na de thuiskomst van het kind. Hieraan hebben we voor ons gevoel een heel waardevolle bijdrage kunnen leveren als spreekbuis voor jullie allemaal. Hopelijk zorgt dit voor nog meer bewustwording bij de professionals.

Aan het eind van de dag zijn we met aantal van de aanwezigen een hapje gaan eten. Heerlijk om een geslaagde dag op een informele manier met elkaar af te sluiten.

Tot slot willen we iedereen die de vragenlijsten hebben ingevuld nog een keer hartelijk bedanken. Zonder jullie hadden we niet zo voor de dag kunnen komen.


Pin It on Pinterest