Kraamkado’s voor prematuren

door | mrt 10, 2017 | Producten | 0 Reacties

Je beste vriendin heeft een baby gekregen, maar hij is veel te vroeg geboren. Daar zit je dan met je ‘rompertje in maat 68, omdat iedereen al maatje 56 koopt’. Dikke kans dat dit kindje deze romper pas aan kan wanneer hij al bijna loopt… Bovendien hebben de kersverse ouders wel even iets anders aan hun hoofd. En eigenlijk wil je een kado geven waar ze écht iets aan hebben. Alleen weet je niet zo goed wat… Want dit is wel een heel andere situatie dan normaal. Wat is nou een fijn en toepasselijk kraamkado voor een prematuur? Om je op weg te helpen, willen wij je wat suggesties geven.

Tips voor het ideale kraamkado voor een prematuur

 

1. Kleine Kanjer! Babyboek voor Prematuren

Babyboek voor Prematuren
Een babyboek is altijd leuk. Het is fijn om alle stapjes te kunnen noteren en later terug te kunnen lezen. Maar wanneer je baby veel te vroeg is geboren, kunnen deze boeken confronterend zijn. De mijlpalen die in de verschillende maanden kunnen worden ingevuld, heeft jouw kindje nog helemaal niet gehaald. Kleine Kanjer! Babyboek voor Prematuren is speciaal afgestemd op deze situatie. Dit 104 pagina’s tellende dikke boek begint al bij zwangerschapsweek 24 en gaat daarna pas verder met het eerste jaar van je te vroeg geboren kindje. Alle vragen zijn aangepast aan de situatie, het boek bevat dagboekpagina’s en extra veel plek voor foto’s. Het invullen kan een goede hulp zijn bij de verwerking van alles wat je als ouder meemaakt. Bovendien is het voor later mooie manier om aan je kind te laten zien hoe bijzonder hij is.

 

2. Kleine Kanjer! Mijlpaalkaarten voor prematuren

Mijlpaalkaarten voor prematurenWanneer je baby te vroeg is geboren, zal hij veel kleine stapjes maken die voor ouders heel belangrijk zijn. Met de Kleine Kanjer! Mijlpaalkaarten voor prematuren kunnen zij alle mijlpalen vieren die hun baby bereikt op weg naar huis. Wanneer je hij één of twee kilo weegt, van de monitor af kan, uit de couveuse mag, naar een echte wieg verhuist en uiteindelijk natuurlijk wanneer hij mee naar huis mag. Of stuur bij de grootste mijlpalen eens een van onze kaartjes op Kaartje2Go om te laten merken dat je deze stappen met ze mee viert!

 

3. Benjamin ComfyStar

Een goede positionering en begrenzing beperkt stress voor een te vroeg en te klein geboren baby. Het stimuleert gezond slaapgedrag en de ontwikkeling van de hersenen. De Benjamin ComfyStar van Benjamin Care is een zacht korrelzakje dat je kunt gebruiken om je baby te ondersteunen. Je kunt het plaatsen rond zijn hoofd, nek of heupen of onder of tegen een armpje of beentje leggen. Door hem op te vouwen kun je hem verkleinen. De ComfyStar is in samenwerking met NIDCAP getrainde specialisten ontwikkeld. Op basis van de nieuwste inzichten op het gebied van ontwikkelingsgerichte zorg. Het wordt in veel Nederlandse en buitenlandse ziekenhuizen gebruikt.

 

4. Rompertje van Luflie

Het is niet goed voor veel te vroeg geboren baby’s om teveel prikkels te krijgen, dit maakt ze overstuur. Deze kleine baby’s moeten bovendien, vanwege de vele handelingen in het ziekenhuis, erg vaak uitgekleed worden. Aan- en uittrekken van kleding die over het hoofdje moet, is echter niet aan te raden. Deze witte romper van Luflie kan je helemaal openvouwen. Hij sluit door middel van kleine plastic drukknoopjes. De zachte, goed rekbare katoen voelt prettig aan. De wasvoorschriften zijn op de stof gedrukt, waardoor er geen pijnlijke waslabels meer aanwezig zijn. De kleding van Luflie is ontwikkeld in samenwerking met verschillende Neonatologen en NICU-verpleegkundigen.

 

5. Zorgen voor je baby op de couveuseafdeling

Zorgen voor je baby op de couveuseafdelingHet laatste wat kersverse ouders verwachten, is om op de afdeling neonatologie terecht te komen. De eerste reactie is vaak een gevoel van onzekerheid, je weet niet precies weet wat je nu kunt doen voor je baby. Juist nu een baby specialistische medische zorg nodig heeft, is de aanwezigheid en betrokkenheid van ouders bij hun baby enorm belangrijk. Als ouder speel je een vitale rol in de verzorging, ook al ligt hij nu nog in het ziekenhuis en verwacht je misschien dat het medische team nu het belangrijkste voor hem is.

In dit boek lees je welke dingen je als ouder nu al voor je baby kunt doen en hoe je baby met je communiceert. Baby’s vertellen ons op hun eigen manier hoe ze zich voelen en reageren op ons. Zelfs de kleinste reactie kan je vertellen wat je baby nodig heeft. Door de taal van je baby te leren verstaan, zal je zelfvertrouwen groeien.

 

Een kraamkado opsturen of op laten sturen

Met een van deze kado’s zullen de ouders zeker blij zijn. Maar wees niet verbaasd als ze je laten weten dat ze nog geen bezoek willen ontvangen. Ze zijn misschien bang dat hun kwetsbare baby ziek wordt of kunnen zelf de drukte nog even niet aan. Je ziet het niet aan ze, maar momenteel leven zij in een soort parallelle wereld. Alles in de ‘gewone wereld’ gaat nu even aan ze voorbij. Weet dat dit niet persoonlijk is en dat het hen goed zal doen om te weten dat je aan ze denkt. Als je je kado toch al graag wilt geven, stuur het dan gewoon even op met een lief kaartje erbij. En bezoek ze later, wanneer ze aangeven hier aan toe te zijn. Als je iets bij Kleine Kanjers bestelt, kunnen wij je bestelling als kado versturen, met een persoonlijk kaartje erbij. Geef dit even aan wanneer je je gegevens invult tijdens het bestellen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *