Selecteer een pagina

Wat is een fijn en toepasselijk kraamkado voor een prematuur geboren baby?

door | 27 jun 2021 | Kadotips | 0 Reacties

Je zoekt een kraamkado voor een prematuur, want je beste vriendin heeft een baby gekregen en hij is veel te vroeg geboren. Dat ‘rompertje in maat 68, omdat iedereen al maatje 56 koopt’ dat je al een paar maanden in huis hebt laat je nu toch maar liever liggen, want waarschijnlijk kan haar baby die pas aan wanneer hij al bijna loopt…

Bovendien hebben de kersverse ouders nu wel iets anders aan hun hoofd. Eigenlijk wil je dus een kraamkado geven waar ze écht iets aan hebben. Alleen weet je niet zo goed wat… Want deze situatie is helemaal nieuw voor je.

 

Wat is nou een fijn en toepasselijk kraamkado voor een prematuur geboren baby?

Om je op weg te helpen, geven wij je een paar suggesties.

 

Tips voor het ideale kraamkado voor een prematuur

 

Babyboek voor Prematuren: het mooiste kraamkado voor een prematuur 

Een babyboek of invulboek is een populair kraamkado, ook voor een prematuur. Elke ouder vindt het fijn om alle stapjes van zijn baby te kunnen noteren en later terug te kunnen lezen. Maar wanneer je baby veel te vroeg is geboren, kunnen standaard invulboeken behoorlijk confronterend zijn.

De mijlpalen die moeten worden ingevuld, heeft jouw kindje nog helemaal niet gehaald en er is veel te weinig schrijfruimte. In het ziekenhuis gebeurt er elke week zo veel dat je lang niet genoeg hebt aan één of twee pagina’s per maand.

Het Babyboek voor Prematuren van Kleine Kanjers is speciaal ontwikkeld voor ouders van te vroeg geboren baby’s.

Dit 104 pagina’s tellende dikke boek begint al bij zwangerschapsweek 24 en gaat daarna pas verder met het eerste jaar van je te vroeg geboren kindje. Alle vragen zijn aangepast aan de situatie, en het boek bevat dagboekpagina’s en extra veel plek voor foto’s, zodat er meer dan genoeg ruimte is om alles op te schrijven.

Dit invulboek kan bovendien een goede hulp zijn bij de verwerking van alles wat je als ouder meemaakt, én het is een mooie manier om later aan je kind te laten zien hoe enorm bijzonder hij is.

 

babyboek invulboek voor prematuren

 

Mijlpaalkaarten voor prematuren

Zoek je een wat kleiner, persoonlijk kraamkado? Een prematuur geboren baby maakt tijdens de opname in het ziekenhuis heel veel stapjes. Maar hoe klein ook, voor ouders is elke stap belangrijke mijlpaal.

Met de Mijlpaalkaarten voor prematuren kunnen zij alle mijlpalen vieren die hun baby bereikt op weg naar huis. Wanneer je baby één of twee kilo weegt, van de monitor af kan, uit de couveuse mag, naar een echte wieg verhuist en uiteindelijk natuurlijk wanneer hij eindelijk mee naar huis mag.

 

mijlpaalkaarten voor prematuren

 

Benjamin ComfyStar

Een goede positionering en begrenzing beperkt stress voor een te vroeg en te klein geboren baby en stimuleert gezond slaapgedrag en de ontwikkeling van de hersenen.

De Benjamin ComfyStar van Benjamin Care is een zacht korrelzakje dat je kunt gebruiken om je baby te ondersteunen in de couveuse. Je kunt het plaatsen rond zijn hoofd, nek of heupen of onder of tegen een armpje of beentje leggen. Door hem op te vouwen kun je hem verkleinen.

De ComfyStar is in samenwerking met getrainde specialisten ontwikkeld, op basis van de nieuwste inzichten op het gebied van ontwikkelingsgerichte zorg. Het wordt in veel Nederlandse en buitenlandse ziekenhuizen gebruikt, maar je kunt hem ook zelf bestellen zodat je hem later ook thuis kunt blijven gebruiken.

 

Prematuurkleding

Een veel te vroeg geboren baby moeten, vanwege de vele handelingen in het ziekenhuis, erg vaak uitgekleed worden. Denk alleen maar aan het standaard ritueel rond één voeding: uitkleden, luier uit, op de weegschaal, luier weer aan, voeden, luier weer uit, opnieuw wegen, luier weer aan en weer aankleden.

Kies daarom voor kleding die bij het aan- en uittrekken niet over het hoofd van de baby hoeft. Daarvoor kan je speciale prematuurkleding kopen die van boven tot onder open en dicht kan met speciale plastic drukknoopjes of extra zacht klittenband.

Daarvoor wordt extra zachte, goed rekbare katoen gebruikt, die prettig aanvoelt op de tere, kwetsbare huid van een premature baby. De wasvoorschriften worden vaak op de stof gedrukt, zodat er geen waslabels in de kleding zitten, want die kunnen pijnlijk zijn.

Ga je op zoek naar prematuurkleertjes, let dan op of de kleding is ontwikkeld in samenwerking met Neonatologen en/of NICU-verpleegkundigen.

 

Zorgen voor je baby op de couveuseafdeling: een praktisch kraamkado voor de ouders van een prematuur

Het laatste wat je als ouder verwacht, is om op de afdeling neonatologie terecht te komen. De eerste reactie is vaak een gevoel van onzekerheid, je weet niet precies weet wat je nu kunt doen voor je baby. Wil je de ouders steunen, maar weet je niet precies hoe? Dan is Zorgen voor je baby op de couveuseafdeling het perfecte kraamkado.

Want juist als baby specialistische medische zorg nodig heeft, is de aanwezigheid en betrokkenheid van ouders bij hun baby enorm belangrijk. Als ouder speel je een vitale rol in de verzorging, ook al ligt hij nu nog in het ziekenhuis en verwacht je misschien dat het medische team nu veel belangrijker voor hem is.

In Zorgen voor je baby op de couveuseafdeling lees je welke dingen je als ouder nu al voor je baby kunt doen en hoe je baby met je communiceert. Baby’s vertellen ons op hun eigen manier hoe ze zich voelen en reageren op ons. Zelfs de kleinste reactie kan je vertellen wat je baby nodig heeft. Door de taal van je baby te leren verstaan, zal je zelfvertrouwen groeien.

Een heel mooi kraamkado dus als je echt iets extra’s voor de ouders wil doen.

zorgen voor je baby op de couveuseafdeling

 

Je kraamkado rechtstreeks naar de ouders laten sturen

Met een van deze kraamkado’s zullen de ouders zeker blij zijn, maar het kan heel goed zijn dat ze voorlopig nog geen bezoek willen ontvangen. Ze zijn misschien bang dat hun kwetsbare premature baby ziek wordt of kunnen de drukte nog even niet aan.

Je ziet het waarschijnlijk niet aan ze, maar momenteel leven zij in een soort parallelle wereld. Alles in de ‘gewone wereld’ gaat nu even volledig aan ze voorbij. Dat is heel normaal.

Besef dat het niet persoonlijk is en dat het hen goed zal doen als je laat weten dat je aan ze denkt. Wil je toch graag vast een kraamkado geven, stuur het dan op met een lief kaartje erbij. En bezoek ze later, wanneer ze hebben aangeven daaraan toe te zijn.

Doe je een bestelling bij Kleine Kanjers, dan kunnen we het rechtstreeks voor je versturen. Mooi ingepakt en met een persoonlijk kaartje erbij. Want hoewel alles anders is gelopen dan ze hadden verwacht, is dit wel hun kraamtijd en die kan je maar één keer meemaken.

Als je je bestelling als kado wil laten versturen, hoef je dat alleen aan te vinken wanneer je de adresgegevens invult. Vergeet niet om ook een persoonlijke boodschap toe te voegen, dan schrijven wij die op het kaartje.

kraamkado's premature baby

Meer over dit onderwerp

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *