Links

Op deze pagina vind je links naar websites waarmee wij een link hebben geruild, en/of die wij waardevol vinden.
De links zijn zo veel mogelijk in relevante categorieën verdeeld.
[br]
Wil je een link met ons ruilen? Stuur ons een bericht via het contactformulier, dan reageren we zo snel mogelijk.
[br]


[br]

Prematuur

Annaki
Annaki is een online winkel voor hippe natuurlijke kinderkleding, beddengoed en kadootjes voor kinderen van 0 tot 7 jaar, alles gemaakt met respect voor mens en natuur.
[br]
Babyboek voor Prematuren
het Babyboek voor Prematuren begint bij zwangerschapsweek 24 en richt zich in de eerste plaats op de (ziekenhuis)periode na de geboorte en daarna op het eerste jaar van een te vroeg geboren kindje. In dit babyboek speciaal voor te vroeg geboren baby’s vind je extra veel schrijfruimte en plek voor foto’s. Door de gegevens en je herinneringen aan de eerste tijd met je kindje in dit boek vast te leggen, creëer je een heel eigen, persoonlijk document.
[br]
Djoke
Djoke.nl biedt hulp bij een Postnatale-depressie, Postpartum-psychose en alles rondom het moederschap als de roze wolk grijs kleurt of soms een donderwolk blijkt. Maar ook als je op zoek bent naar alleen een luisterend oor en begeleiding in de eerste onzekere tijd, of om voor en tijdens de bevalling hulp te krijgen, een geboorteplan op te stellen of gewoon je verhaal te doen.
[br]
Droomwieg
Droomwieg maakt unieke wiegbekleding, maar ook speendoekjes, labeldoekjes, lakentjes, wiegdekens, spuugdoekjes en nog veel meer. Alles wordt met de hand gemaakt, en kan helemaal naar jouw wensen worden aangepast. Zo’n gepersonaliseerd labeldoekje of speendoekje is dé manier om de couveuse van je kindje tóch eigen en persoonlijk aan te kleden. Tip: draag zo’n doekje (nadat je het hebt gewassen) eerst een dagje onder je eigen kleding, je kindje wordt getroost en rustig als het jouw geur bij zich kan hebben.
[br]
Ducky Beau
Heeft naast de reguliere babykledinglijn ook een speciale lijn prematurenkleding, al vanaf maatje 38. Ook hebben zij knuffel- en omslagdoeken in de collectie.
[br]
Finn & Linn
Maakt naast knuffeldoekjes met labels, fleecedekens en spenenkoorden ook lakensets voor in de couveuse. Deze zijn comfortabel voor de baby en beschermen tegen prikkels zoals een koude luchtstroom tijdens het openen van de couveuse.
[br]
HELLP Ervaringen
Het HELLP-syndroom komt gelukkig niet veel voor en treft jaarlijks absoluut gezien maar weinig zwangere vrouwen. Voor wie er wél mee te maken heeft, is het des te heftiger, misschien juist vanwege de zeldzaamheid ervan. Ervaringsdeskundigen vertellen hun verhaal. Niet alleen vrouwen, maar ook partners, ouders en andere direct betrokkenen. Daarnaast komen zorgprofessionals aan het woord. Vanuit hun specifieke deskundigheid als bijvoorbeeld gynaecoloog, internist, verloskundige, (IC-)verpleegkundige, kraamverpleegkundige of lactatiekundige vertellen zij over hun ervaringen met HELLP. Accent bij de ervaringen van patiënten en professionals ligt op de communicatie tussen patiënte en professional.
[br]
Het glazen huisje
Het Glazen Huisje is een forum voor en door ouders van prematuur en/of dysmatuur geboren kinderen. Om je verhaal kwijt te kunnen, vragen te kunnen stellen, of gewoon met iemand te spreken die het zelfde heeft meegemaakt.
[br]
Het Kinderpunt
Het Kinderpunt is een wegwijzer voor de zoekende ouder, van kinderen in ‘t bijzonder! Sociale, emotionele of medische situaties bij kinderen, vragen soms om meer uitleg en ondersteuning. Het Kinderpunt is een website vol nieuws, inspirerende artikelen, handige producten, interessante bedrijven en professionele deskundigen.
[br]
Kleine Jurkjes
Online winkel met alleen de allermooiste baby- en kinderjurkjes. Bijvoorbeeld een hippe jurkjes in maat 47-50 met bijpassend maillotje en mutsje. Leuke setjes om cadeau te geven.
[br]
Kleine Lucas
Prematuurkleding in maat 36 t/m 48, gemaakt in eigen atelier.
[br]
Neomaatje.nl
De online prematuurshop, vol met unieke, kleurrijke, vlotte en betaalbare prematuur kleding en moeder-kind versterkende artikelen, zoals geurdoekjes, knuffeltjes en knuffeldoekjes.
[br]
Pequenito.nl
Webshop Pequenito.nl biedt babykleding en accessoires van een mooie en hoge kwaliteit, voor baby’s (en prematuren) tot 1 jaar. Daarnaast is de kleding praktisch en zacht voor een ultiem comfort.
[br]
Prematuren.weebly.com
Via deze site wil Marian, moeder van Esmee, informatie geven aan ouders van prematuren. Een site waar je begrepen word en ervaringen kunt delen met andere ouders.
[br]
Prematuur.nl
Trendy en betaalbare kleding voor te vroeg geboren babies. Al vanaf maatje 36, speciaal voor de allerkleinsten.
[br]
Prematuurkleertjes.nl
Prematuur-, immatuur- en couveusekleding. Al vanaf maatje 27, voor kindjes die in week 24-27 geboren zijn.
[br]
Prematuursite.nl
Prematuursite.nl verkoopt betaalbare nieuwe en gebruikte prematuur- en couveusekleding in maatje 20 t/m 56, maar ook aanverwante produkten voor ouders van een te vroeg geboren kindje.
[br]


[br]

Informatie over borstvoeding

La Leche League
De Nederlandse afdeling van La Leche League International en is een vrijwilligersorganisatie die informatie en ondersteuning biedt aan iedereen die geïnteresseerd is in borstvoeding.
[br]
Vereniging Borstvoeding Natuurlijk
De VBN is een Nederlandse vrijwilligersorganisatie die vrouwen hulp biedt bij het geven van borstvoeding. De VBN wordt terzijde gestaan door een Medisch Adviescollege. Inhoudelijk wordt de VBN ondersteund door lactatiekundigen.
[br]
Eurolac
Eurolac Lactatiekunde omvat een Praktijk voor Lactatiekunde, Educatieve programma’s voor zorgverleners en ouders, en een WebWinkel met borstvoeding ondersteunende middelen. Daarnaast vind je op Eurolac.net artikelen en boeken over borstvoeding en opvoeding, en filmpjes over borstvoeding en technieken.
[br]
Kenniscentrum Borstvoeding
Kenniscentrum Borstvoeding biedt een keur aan informatie over borstvoeding, samengesteld door borstvoedingsdeskundigen en moeders met borstvoeding-ervaring.
[br]


[br]

Lekker slapen

Het bonte schaap
De slaapzakjes van het bonte schaap worden op maat gemaakt. Daardoor kunnen deze aan alle wensen aangepast worden. Lekker dun voor de zomer, warm voor de winter, met of zonder mouwen en de lengte passend bij de leeftijd van het kindje. Maar ook een klein/smal slaapzakje voor een prematuur kindje of een slaapzakje dat van onder extra breed is voor kindjes in een spreidbroekje.
[br]
Inbakeren.nl
Baby’s die moeite hebben om rustig te slapen gaan steeds meer huilen van moeheid en worden moe van het huilen. Veel baby’s ervaren, eenmaal gewikkeld in doeken, een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Ze gaan meer slapen en minder huilen. De informatie op inbakeren.nl is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en ervaringen uit de praktijk.
[br]
Pacco inbakerdoeken
Baby’s die moeite hebben om zelf in slaap te vallen, alleen maar hazenslaapjes doen, snel overprikkeld zijn en/of veel huilen zonder dat er een aanwijsbare oorzaak is gevonden kunnen er veel baat bij hebben om ingebakerd te worden. Met de inbakerdoeken van Pacco is dit heel eenvoudig. Deze doeken zijn verkrijgbaar in verschillende maten en modellen en zijn al geschikt voor baby’s vanaf 2 kilo. Losse inbakerdoeken, waarmee je je baby op de traditionele manier kunt inbakeren, zijn al voor de kleinste kindjes geschikt.
[br]


[br]

Je kindje dragen in een draagdoek

Draagdoekwinkel.nl
Verkoopt draagdoeken van ByKay.
[br]
Dragen & Zo
Draagconsulten, draagdoeken en nog veel meer.
[br]
[br]


[br]

Meerlingen

Twee & Meer
Twee & Meer is de webshop met een hart voor meerlingen. Je vindt er hippe en handige spulletjes, unieke hebbedingetjes en originele meerlingkleding. Ook in minimaatjes voor de allerkleinsten!
[br]
Tweelingblog.nl
Op Tweelingblog.nl vind je alle ins&outs over tweelingen en ervaringen van tweelingouders. De blog door & voor tweelingouders.
[br]
[br]


[br]

Geboortekaartjes

Kleine Kanjers
Onze eigen Kleine Kanjers kaartenwinkel bij Send a Smile. Voor (meerling)geboortekaartjes, maar ook “naar huis” kaarten en verjaardagskaarten en uitnodigingen.
[br]
Droomkaartjes.nl
Vrolijke, frisse kaarten, die stuk voor stuk helemaal aan jouw smaak en wensen zijn aan te passen. Of je nu verschillende kaartjes met elkaar wilt combineren of een kaartje in een afwijkende kleur of lettertype wilt, alles is mogelijk.
[br]
Denoni wenskaarten
Voor persoonlijke wenskaarten, lieve geboortekaarten, romantische trouwkaarten, feestelijke verjaardagskaarten of ontroerende rouwkaarten. Binnenkort komt hier een speciale lijn bij voor te vroeg geboren kindjes en voor overleden kindjes (geboortekaarten/rouwkaarten).
[br]
Liefkindje geboortekaartjes
Geboortekaartjes, ontworpen door Zus&ik; tweeling Anne en Ati. Van iedere bestelling van Liefkindje geboortekaartjes doneren zij 20 euro aan CliniClowns.
[br]
Pluk Geboortekaartjes
Pluk Geboortekaartjes ontwerpt bijzondere en unieke geboortekaartjes. De kaartjes van Pluk Geboortekaartjes zijn bijzonder omdat ze van vilt en stof zijn gemaakt. Voor mensen die net iets anders willen dan een gewone gedrukte kaart.
[br]


[br]

Als je kindje is overleden

Hart van Hout
Arnaldo Lopez verloor zijn eerste kindje Silvan in de 29ste week van de zwangerschap. Arnaldo besloot zelf een kistje te maken uit een massieve boomstronk. Een prachtig hart van hout. Al snel besefte hij dat hij ook andere ouders troost zou kunnen bieden met zo’n kistje. Sinds kort biedt Arnaldo de kistjes ook aan als Urn of Herinneringskist en maakt hij diverse andere Harten.
[br]
Jeannet Admiraal kinderuitvaartbegeleiding
Een dierbare verliezen is al moeilijk genoeg, maar als je afscheid moet nemen van je kind, is dat extra zwaar. Toch gebeurt het. En opeens moet je je bezig houden met de uitvaart van je kind. Jeannet Admiraal kan je daarin adviseren en begeleiden en is hiervoor dag en nacht bereiken.
[br]
Kindermandjes.nl
Voor kleertjes, mandjes of kistjes en andere dingen voor wanneer je kindje is overleden of wanneer je weet dat je kindje komt te overlijden.
[br]
Pottenbakkerij De Kneedbare Steen
Pottenbakkerij De Kneedbare Steen maakt handgemaakte keramiek van hoge kwaliteit en is gespecialiseerd in urnen voor babies en kinderen.
[br]
NOON muziek
Gitaar & zangduo NOON maakt (rouw)muziek over-leven met de dood, voor grote en kleine mensen, met speciale liedjes voor en over kinderen.
[br]
Make a Memory
Stichting Make a Memory maakt foto’s voor familie van ernstig zieke, stervende of overleden baby’s vanaf 24 weken zwangerschap en kinderen tot en met 16 jaar. De fotografie vindt plaats in de ziekenhuizen en op andere locaties, zoals in de thuisomgeving. Voor ouders wordt de fotografie kosteloos uitgevoerd overeenkomstig de ideële doelstelling van de stichting.
[br]
Sandra Baars Rouwvormgeving
Maakt illustraties, kaarten, geschenk- en gedenkstenen en rouwmuziek.
[br]
Troostkorfjes
Troostkorfjes voor de allerkleinste overleden of levenloos geboren baby’s, prematuur of voldragen baby’s, om in te begraven of cremeren. Alle korfjes worden door Linda Hasselaar met de hand gemaakt.
[br]


[br]

Cadeausuggesties

Chocolade telegram
Altijd leuk én lekker om te krijgen: stuur je gelukwens aan de kersverse ouders in de vorm van een chocolade telegram van Jamin.
[br]


[br]

Algemeen

Janimie
Creëert unieke, persoonlijke, handgemaakte sieraden door kleine voorwerpen in te gieten in hars en deze te schuren en te polijsten tot ze mooi glanzend en glad zijn.
[br]
KibaWiba
Dé marktplaats gericht op baby- en kinderartikelen.
[br]
Kids-concepts.nl
Kids-concepts.nl ontwikkelt innovatieve concepten voor kinderpartijtjes, kinderfeestjes, basisscholen en kinderopvang.
[br]
Kussen en Zo
Een website waar o.a zelfgemaakte Vlaggenlijnen, Armbanden, Kussens en Tassenhangers worden verkocht. De opbrengst gaat volledig naar de Stichting Abel Schuiling, dit om het onderzoek naar SMA en SMA-rd financieel te kunnen ondersteunen.
[br]
Liefs Jill
In Liefs Jill vind je Hip, hot & handig nieuws voor moeders, mommy’s 2 be, ouders en alle anderen die praktische informatie zoeken over zwanger worden, zwanger zijn, opvoeding & ouderschap, miskramen en nog veel meer.
[br]
Ooiebeest
Ooiebeest verkoopt leuke luiertaarten, kraammanden, trendy baby-gadgets en speeltjes, en draagdoeken (Mei Tai, Ellevill en Girasol).
[br]
De Oude Speelkamer
De Oude Speelkamer is hét adres voor vintage en retro kinderspullen uit de jaren ’40 tot en met ’80.
Je vindt er al die leuke, vergeten spulletjes van vroeger zoals speelgoed, boeken, puzzels, spellen, babyspullen, kraammanden, poeziëplaatjes, kaarten, knutselspullen, kinderkameraccessoires en nog veel meer.
[br]
[br]


[br]
[br]
[br]