Met jou in mijn armen kan ik weer dromen

door | nov 16, 2016 | Emoties | 0 Reacties

We staan in de stille ziekenhuisgang, mijn moeder en ik. We staren naar de wand. Foto’s met onwaarschijnlijk kleine baby’s verbonden met allerlei apparatuur. In vrolijke letters hun gewicht en zwangerschapsweken. Daarnaast foto’s met dreumesen met lachende snoeten en fietsende kleuters. Lieve woorden: dank voor de goede zorgen voor ons wonder, onze held. Verleden en heden in een beeld gevangen.

Mijn moeder verzucht; “Het kan dus goed komen…” Ik hoor de twijfel in haar stem.
“Jazeker” zeg ik flink, “niets is onmogelijk.”

“We moeten gaan” hoor ik mezelf zeggen. Ik haal diep adem en stap de NICU binnen. De warmte en het onophoudelijke geluid van de alarmen verwelkomen mij.
De couveuse is beslagen maar ik weet het zeker. Daar ligt mijn kind, 25 weken klein en compleet afhankelijk van apparatuur, medicijnen en deskundige handen.

Dat is mijn heden. En niets is zeker.
Voorzichtig til ik je samen met de verpleegkundige uit de couveuse.
Ik hou je vast, hoor jouw ademhaling en voel je warmte. Mijn zintuigen werken op volle toeren. Dicht bij me ben jij de enige die mijn angst kan verdrijven. Je geeft me kracht om de dagen te verslaan. En in mijzelf herhaal ik telkens de woorden: elke dag is er een en vandaag is al bijna voorbij.

En met jou in mijn armen kan ik weer dromen. Ooit fietsen we samen, jij en ik door de zonnige straten van Utrecht.

Anne Marie Louwerse

Anne Marie Louwerse

Kinderverpleegkundige/Intensive Care Neonatologie verpleegkundige en oprichter van Benjamin Care.


De combinatie van de vroeggeboorte van haar zoon en jarenlange werkervaring als verpleegkundige op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) vormen de basis voor de Benjamin Care producten. Ze ontwikkelde de Benjamin Kangaroo Sweater, het Benjamin ComfyNest en de Benjamin HugMee.

Meer over dit onderwerp

Tips voor ouders van een premature baby in het ziekenhuis

Tips voor ouders van een premature baby in het ziekenhuis

Jullie zijn papa en mama geworden en je bent ouders geworden van een premature baby. Dat jouw kindje op de NICU ligt is een spannende tijd. Sommige gebeurtenissen die normaal simpel zijn, worden nu opeens een uitdaging. Een tijd waarin veel gebeurt. Mooie,...

Urenlang zat ik naast zijn bedje

Urenlang zat ik naast zijn bedje

Het oudste kind van Hanneke de Wit (35) werd na een zware zwangerschap acht weken te vroeg geboren. Genieten van een onbezorgde kraamtijd was er voor Hanneke niet bij, ook omdat ze nog te maken kreeg met de gevolgen van een zwangerschapsvergiftiging. Hanneke (35):...

Je ziet er niks meer van

Jullie zoon of dochter is te vroeg geboren. Misschien 5 weken te vroeg, of 8 weken te vroeg of zelfs nog vroeger. Jullie hebben een traject meegemaakt op de NICU en/of de couveuse afdeling. Er hebben mijlpalen plaatsgevonden, de kolf borstvoeding sessies in de...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *