Selecteer een pagina

Het laten uitvoeren van eenn operatieve abortus verhoogt het risico op levensbedreigende complicaties tijdens een latere zwangerschap. Niet alleen je eigen gezondheid kan erdoor later in gevaar komen maar ook dat van je kindje. Een hele rij complicaties kan het gevolg zijn.

De eerste abortus
Hoewel eerdere, kleinschalige studies, al hebben uitgewezen dat een abortus gevaar oplevert voor latere zwangerschappen, hebben onderzoekers van de Aberdeen University een cruciaal verschil ontdekt met oudere onderzoeken.
Uit dit onderzoek bleek dat één abortus al genoeg is om schade te veroorzaken en dat eventueel volgende abortussen niet méér gevaar opleveren. Voorheen ging men ervan uit dat het risico groter werd bij iedere abortus.

Prematuur en pre-eclampsie
Uit het onderzoek bleek dat een vrouw die haar eerste zwangerschap liet afbreken, 37% meer kans had op een prematuur geboren kindje bij de volgende zwangerschap. Deze kans was zelfs 67% groter dan bij vrouwen die al één of meerdere kinderen had gekregen. Overigens is deze kans nóg groter bij vrouwen die een miskraam hebben gehad bij een eerdere zwangerschap.

Beschadiging door een operatieve abortus
Volgens professor Siladitya Bhattacharya is de kans groot dat bij een operatieve abortus de baarmoeder wordt beschadigd, wat tot latere problemen kan leiden. Bij een abortus opgewekt door middel van een pil is dit niet het geval, het nadeel hiervan is echter dat deze ingenomen kan worden tot maar 49 dagen na de eerste dag van de laatste menstruatie.

Pin It on Pinterest