Selecteer een pagina

Op zoek naar een origineel moederdagkado? Dit zijn onze 6 tips!

door | 2 mei 2021 | Kadotips | 0 Reacties

Het is bijna moederdag! En dan wil je natuurlijk op de proppen komen met een origineel moederdagkado. Zo ingewikkeld is dat nu ook weer niet. Wat dacht je van een groene kamerplant, fijne gezichtsverzorging of mijlpaalkaarten voor je kindje? Met onze tips voor een origineel moederdagkado laat je haar ongetwijfeld blij en geliefd voelen!

Me-time

Een ontspannen avond met me-time en fijne verzorgingsproducten? Misschien staat haar hoofd er nu helemaal niet naar, maar toch is het belangrijk om voor jezelf te blijven zorgen. Ook als je baby in het ziekenhuis ligt, of als je thuis je handen vol hebt.

De meeste moeders van te vroeg geboren baby’s komen de eerste maanden nauwelijks aan zichzelf toe, maar als het niet goed gaat met jou, kan je er ook niet goed voor je baby zijn.

Gelukkig kan je gewoon thuis een momentje voor jezelf nemen, en met de Face Kit giftset van het duurzame merk Naïf kun je de plank daarom bijna niet misslaan. De natuurlijke ingrediënten als avocado en amandelen zorgen in een mum van tijd voor een heerlijk perzikhuidje. Plus: het is ook nog eens goed voor het milieu.

En papa, natuurlijk hoort hier dus ook dat momentje voor zichzelf bij! Dus als er nog grotere broertjes of zusjes rondlopen, neem jij die dan even onder je hoede zodat mama zich een poosje kan opsluiten in de badkamer.

Extra tip: Naïf heeft ook heerlijke natuurlijke babyproducten die mild zijn voor de gevoelige huid van de te vroeg geboren baby!

Een fijn boek

Houdt ze van lezen? Geef haar dan een inspirerend boek of e-book cadeau. Denk bijvoorbeeld aan De kracht van kwetsbaarheid van Brené Brown, Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen (en je kinderen blij zijn dat jij het doet) of Doordraven en overeind blijven van Barry Atsma en Isa Hoes. Liever een roman? Denk dan aan De hulp van Kathryn Stockett. En is ze helemaal into koken? Dan moet je natuurlijk Simpel van Yotam Ottolenghi hebben!

Dagboek voor later

Is jullie baby te vroeg geboren? Met het Kleine Kanjer! Babyboek voor Prematuren kan ze precies bijhouden hoe het eerste jaar van jullie te vroeg geboren baby is verlopen. Het boek begint al bij zwangerschapsweek 24 en loopt door totdat jullie kindje één jaar is. Je schrijft er bijvoorbeeld in hoe de periode in het ziekenhuis verloopt. Hoe het elke dag een beetje beter met je kindje gaat. En welke stappen vooruit hij zet. Alles gaat nu misschien in een roes aan jullie voorbij, en dan is het fijn om later terug te kunnen lezen!

Een (sterren)diner aan huis

Het duurt niet lang meer voordat we weer uit eten kunnen, maar misschien denken jullie helemaal niet aan een avondje weg. Want wat als het ziekenhuis belt met nieuws, en jullie snel in de auto moeten stappen omdat je naar je baby wil?

Gelukkig zijn er ook andere opties. De meeste restaurants bezorgen hun (sterren)gerechten nu aan huis, en dat is perfect voor moederdag. Je hoeft het bord dan alleen nog maar voor haar op te maken – soms zelfs dat niet eens – en klaar is kees. In een handomdraai heb je een heerlijk diner op tafel, terwijl je nog geen minuut in de keuken hebt gestaan. Nou ja, misschien twee. Eet smakelijk!

Mijlpaalkaarten

Als je baby in het ziekenhuis ligt omdat hij te vroeg geboren is, wil je natuurlijk niets liever dan dat hij naar huis komt. De weg hiernaartoe is soms lang en loopt niet altijd zoals je hoopt en wenst. Met deze mooi vormgegeven kaarten kun je bewust stilstaan bij elke vooruitgang die je baby maakt.

Dat maakt dat je nu al geniet van de mooie momenten samen. En zo komt het moment dat jullie baby eindelijk naar huis kan steeds dichterbij. Als je op zoek bent naar een origineel moederdagkado is dit er één die ze vast niet verwacht!

Groen in huis

Hoe fijn is het om wat groen in huis te hebben! Dat geeft altijd zo’n zen-effect, want wat groen zorgt voor een rustige sfeer. Afhankelijk van de ruimte die je hebt, kun je een mooie grote kamerplant voor haar kopen. Een eyecatcher – één waar ze nog jaren van geniet. Heb je liever iets met kleur? Denk dan aan een plant met vrolijk gekleurde bloemen. Die zet je bijvoorbeeld op het balkon of in de tuin. Heeft ze gelijk een reden om er wat vaker te zitten. Benen omhoog natuurlijk!

* De producten in dit blog zijn niet gesponsord maar dit artikel bevat wel affiliate links.

Fenna

Fenna

Fenna werd 24 jaar geleden 10 weken te vroeg geboren. Ze maakt voor Kleine Kanjers de mooiste foto’s en bedenkt en schrijft social media posts, blogs en andere teksten voor ons.

Op haar blog Hou het luchtig laat Fenna zien dat ze grenzeloos positief is, altijd in mogelijkheden denkt en de grens opzoekt van wat zíj wil, wat haar lichaam kan en hoe zij wil leven. Via haar blog en gelijknamig Instagramaccount inspireert ze haar volgers zodat ook zij zich niet laten beperken door grenzen van hun lichaam of door de grenzen die ze zichzelf opleggen. Denk in mogelijkheden. Wees grenzeloos positief.

Meer over dit onderwerp

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *