Selecteer een pagina

Ouders gezocht voor wetenschappelijk onderzoek naar communicatie op de afdeling neonatologie

door | 23 apr 2020 | Nieuws

UPDATE: Inmiddels zijn er voldoende aanmeldingen binnen.

Is jouw kind 1 tot 5 jaar geleden te vroeg geboren en opgenomen geweest op de afdeling neonatologie? Dan zijn wij op zoek naar jou, voor een wetenschappelijk onderzoek naar de communicatie tussen zorgverleners en ouders op de neonatologieafdeling.

Dit onderzoek wordt gedaan vanuit het Athena Instituut van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Het onderzoek maakt deel uit van IMPACT, een wetenschappelijke studie van dr. Nanon Labrie PhD, die wordt gefinancierd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (VI.Veni.191S.032).

Nanon kreeg tijdens haar zwangerschap pre-eclampsie, waardoor haar dochter werd geboren met 26 weken en 3 dagen. Nu zet zij haar ervaringen in om de communicatie tussen zorgverleners en ouders op de afdeling te verbeteren. Dit doet ze vanuit haar functie als assistent professor/universitair docent aan het Athena Instituut van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze schreef al vele wetenschappelijke artikelen. Vorig jaar schreef ze een persoonlijk artikel voor Pediatric Research: ‘Family reflections: pain in premature infants’, wat wij mochten vertalen en publiceren: Omgaan met pijn bij je premature baby.

Voor het onderzoek worden persoonlijke ervaringen van ouders op de afdeling neonatologie verzameld. Die kunnen helpen om inzicht te krijgen in de mogelijkheden om de communicatie in de zorg te verbeteren.

Hiervoor worden telefonische interviews gehouden (eventueel met beeld, bijvoorbeeld via Zoom) door Esther Lorié, MSc student Management, Policy Analysis and Entrepreneurship in the Health & Life Sciences, en onderzoeksstagiair IMPACT). De interviews duren ongeveer 45 minuten, en vinden plaats in april en mei.

UPDATE: Inmiddels zijn er voldoende aanmeldingen binnen.

Meer over dit onderwerp

De Binding met je Baby Podcast

De NICU; de neonatale intensive care unit. Daar had je nog nooit eerder van gehoord. Eigenlijk had niemand in je omgeving van de NICU gehoord. Om de tijd als kersvers gezin in het ziekenhuis door te brengen is slopend, eenzaam en je wist niet dat je zo lang kon wachten op antwoorden. Na een tijdje ken je de NICU als je broekzak en als een rollercoaster vliegen de dagen voorbij en heb je geen idee wanneer er een eind komt aan deze rit.

Lees meer

0 reacties