Selecteer een pagina

Op zoek naar een speciaal vaderdagkado? De 6 leukste tips!

door | 10 jun 2021 | Kadotips | 0 Reacties

Binnenkort is het vaderdag en ik ging voor je op zoek naar de mooiste vaderdagkado’s. Want juist voor jullie eerste vaderdag wil je iets speciaals! Daarom ging ik te rade in onze Facebook-groep, en hieronder vind je de leukste tips.

Het perfecte vaderdagkado: Kickstart je vaderschap

Kickstart je vaderschap (aff), geschreven door Robin van Tilburg, is een must have voor elke aanstaande vader, maar ook heel fijn om te lezen als je al vader bent. Je leest waarom jouw aanwezigheid in de babytijd zo belangrijk is, hoe je vanaf de eerste dag werkt aan een goede hechtingsrelatie met je kind, hoe je een goede balans vindt tussen werk en ouderschap, en hoe je je partner zo goed mogelijk kunt ondersteunen.

Kickstart je Vaderschap Robin van Tilburg

Het boek is niet specifiek bedoeld voor vaders van prematuren, maar staat wel barstensvol tips en achtergrondverhalen. De rode draad in het boek is hoe je bouwt aan een sterke band met je kind. Superfijn, want een gezonde hechtingsrelatie ontstaat meestal niet vanzelf als je baby veel te vroeg geboren is en in het ziekenhuis ligt, en is juist zo belangrijk. Voor vaders én voor baby’s. Omdat ik de redactie en de opmaak van dit boek mocht doen, ben ik natuurlijk wel een beetje bevooroordeeld. We hebben mooie, lange gesprekken gehad aan de telefoon, en ik kon een bijdrage leveren door extra input te geven. Daardoor zijn er mooie aanvullingen in het boek gekomen. Bijvoorbeeld over huid-op-huid-contact (er staat zelfs een stukje in over buidelen!) en over het herstel van moeders, dat nog veel gecompliceerder kan zijn bij een vroeggeboorte.

Geboortepopje of prematuurpopje

Nee, ik verwacht niet dat je partner, nu hij vader is geworden opeens met poppen wil spelen. Dit zijn hele bijzondere popjes, die speciaal worden gemaakt met precies de lengte en het gewicht dat jullie baby bij de geboorte had. Een heel mooi aandenken! Deze popjes worden gehaakt en vervolgens gevuld met materiaal dat wat zwaarder is dan normale vulling. Als je bestelt geef je aan welke lengte en welk gewicht het popje moet krijgen. Vaak kan je ook een foto van je baby meesturen, zodat het popje nog meer op jullie baby gaat lijken. Er zijn verschillende sites waar je deze popjes kunt bestellen. In onze (besloten) Facebook-groep vind je een verzameltopic waarin links gedeeld worden, en waar vrijwilligers zich aanbieden om popjes te haken. En ben je zelf handig en vind je het leuk om zelf een popje te haken, dan vind je hier links naar haakpatronen, en tips over materiaal en vulling.

Dikke Knuffel prematuurpopje gehaakt Prematuurpopje van Dikke Knuffel

Sieraad met de naam van jullie baby(’s)

Een stoere armband, ring of ketting met hanger, met de naam van jullie baby. Zodat papa die elke dag kan dragen. Online vind je heel veel sites die geboortesieraden aanbieden. Je kunt de naam in het sieraad laten graveren, of samenstellen van stoere metalen kralen.

T-shirt en bijpassend rompertje

Er zijn heel veel bedrijven waar je kleding kunt laten bedrukken met je eigen ontwerp, of koop transferpapier waar je je eigen ontwerp zelf op kunt printen en vervolgens op een t-shirt of romper kunt strijken. Kijk voor inspiratie maar eens op Pinterest, daar vind je volop leuke ideeën.

Foto van jullie baby of gezin voor aan de muur

Laat de mooiste foto afdrukken op groot formaat, van jullie samen, of van jullie baby. Bijvoorbeeld op canvas, forex, aluminium of plexiglas. Dit kan je eenvoudig thuis bestellen, bijvoorbeeld bij Hema of Albelli. Gewoon via de site. Foto uploaden en bestellen, en dan wordt het pakketje vanzelf bij jullie afgeleverd. Altijd goed en leuk voor jullie allebei, zo heb je zelf ook plezier van je kado!

Zelf maken: een schilderij met hand- en voetafdruk van jullie baby

Zelfs als jullie kind nog een baby is kan je al samen een kado maken. Koop een mooi canvas doek en maak daarop afdrukken van de handjes en voetjes van jullie kindje. Gebruik daarvoor plakkaatverf of acrylverf, dat was je er makkelijk weer af en is niet schadelijk voor de huid. Of koop, bijvoorbeeld bij Action of Hema, een stempelkussen voor kinderen, met inkt die vriendelijk is voor de tere babyhuid.

Vaderdagkado’s in de Kleine Kanjers shop

Kijk ten slotte natuurlijk ook even in de Kleine Kanjers shop, want ook daar vind je leuke vaderdagkado’s!

Meer over dit onderwerp

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *