Selecteer een pagina

Uitbreiding bevallingsverlof: wat als je buiten de boot valt?

door | 12 jan 2015 | Nieuws | 0 Reacties

Geweldig! Na jaren gesteggel is het er eindelijk door: de uitbreiding van het bevallingsverlof bij ziekenhuisopname kind. Oftewel: de ‘couveuseregeling’, waarmee iedere moeder na thuiskomst van haar kindje nog recht heeft op maximaal 10 weken verlof. Fantastisch dat het eindelijk zo ver is, maar ontzettend zuur als je net buiten de boot valt! De wet geldt namelijk alleen voor moeders waarvan het zwangerschapsverlof op of na 1 januari 2015 in gaat. En dus niet voor jou, als je verlof al op 1 januari of eerder inging…

Jammer genoeg is hier niets aan te doen, maar desondanks zet de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen (VOC) zich in voor de moeders die geen gebruik van deze regel kunnen maken. Zij roepen bedrijfsartsen en UWV-artsen op om coulant te zijn met moeders die geen recht op de regeling hebben en om ook hen te behandelen in de geest van deze wet.

Verlengd verlof: korter kunnen we het niet maken…

Update: Nu de nieuwe wet een tijd in werking is, blijkt dat niet alleen veel moeders net buiten de boot vielen. De daadwerkelijke uitvoering van de wet roept ook nogal wat vragen op. Voor veel moeders is het erg onduidelijk op hoeveel weken verlof ze nu precies recht hebben. De reactie van de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen lees je in hun nieuwsbericht Verlengd verlof: korter kunnen we het niet maken.

Andere blogs over dit onderwerp

Meer over dit onderwerp

De Binding met je Baby Podcast

De NICU; de neonatale intensive care unit. Daar had je nog nooit eerder van gehoord. Eigenlijk had niemand in je omgeving van de NICU gehoord. Om de tijd als kersvers gezin in het ziekenhuis door te brengen is slopend, eenzaam en je wist niet dat je zo lang kon wachten op antwoorden. Na een tijdje ken je de NICU als je broekzak en als een rollercoaster vliegen de dagen voorbij en heb je geen idee wanneer er een eind komt aan deze rit.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *