Selecteer een pagina

Vier keer bijzonder

door | 31 dec 2014 | Gastblog | 2 reacties

Bijzonder is het om vier kinderen in één keer te krijgen. Het overkwam de trotse ouders Alex en Anne Adema en ze noemden deze gebeurtenis “vier keer zoveel geluk”. Naast gevoelens van geluk en blijdschap waren er ook zorgen. De meisjes moesten in verband met hun vroeggeboorte maandenlang in het ziekenhuis verblijven. Een intensieve en emotioneel zware periode waarin de ouders leefden tussen hoop en vrees.

Bijzonder is het gezien deze situatie dat mamma Anne geen moment aarzelde toen ik aan haar vroeg of ze het Benjamin Kangoeroe Vest met tweelingbuidel wilde proberen. Samen met haar man en zes dochters op de foto. Ze wilden beiden graag op deze manier een bijdrage leveren aan het promoten van het huid-op-huid contact met te vroeg geboren kinderen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de meest optimale plek voor de te vroeggeboren baby huid-op-huid dicht bij mamma of pappa is.

Het Benjamin Kangoeroevest heb ik speciaal ontwikkeld om veilig en comfortabel te buidelen met een te vroeg geboren baby. Nu is het ook mogelijk om met twee baby’s tegelijk te buidelen met een speciale tweelingbuidel. En dit keer zaten er in twee buidels elk twee baby’s. Buidelen met een complete vierling; een primeur!

Ondanks de drukte en de hectiek van alle dag poseerden pappa en mamma samen met de zusjes vol verve voor de foto’s. Ook de twee grote zussen Ymre en Meike trokken het vest aan en voelden voor het eerst hun zusjes tegen zich aan.

Wat een bijzonder gezicht om de zusjes te zien buidelen. In Nederland maar ook in andere Europese landen zijn het vrijwel alleen de ouders die buidelen met hun kind. Maar in Scandinavië heersen andere ideeën over huid-op-huid contact. Buidelen wordt daar bij voorkeur vierentwintig uur per dag en zeven dagen in de week gepraktiseerd. De ouders bepalen zelf of een zus of ander familielid deelneemt aan de zorg en dus ook buidelt. Dit kan de ouders ondersteunen in een zware tijd. En de baby geniet op deze manier vaker van de voordelen van het buidelen.

Wat zou het mooi zijn als dit ook in Nederland in de dagelijkse zorg in de ziekenhuizen een gewoonte wordt en continu buidelen de culturele norm. Een mooi voornemen voor 2015!

Anne en Alex, Ymre, Meike, Aukje, Hiske, Jinthe en Eefke hebben hier voor een eerste aanzet gegeven. Bijzonder dank hiervoor en een heel gelukkig en warm 2015 met elkaar gewenst.

Vierling tweeling buidelvest WKZ kleinekanjers blog 450 nieuw

Vierling tweeling zusjes buidelvest WKZ kleinekanjers blog 450 nieuw

Fotografie: Bij Elisa

Anne Marie Louwerse

Anne Marie Louwerse

Kinderverpleegkundige/Intensive Care Neonatologie verpleegkundige en oprichter van Benjamin Care.


De combinatie van de vroeggeboorte van haar zoon en jarenlange werkervaring als verpleegkundige op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) vormen de basis voor de Benjamin Care producten. Ze ontwikkelde de Benjamin Kangaroo Sweater, het Benjamin ComfyNest en de Benjamin HugMee.

Meer over dit onderwerp

Als de dag van gisteren

Dolgelukkig stonden we met een positieve zwangerschapstest in onze handen. Nee niet 1 test maar 5! We weten het zeker, ik ben zwanger!! “Wij worden papa en mama, zo bijzonder.’’

Lees meer

2 Reacties

  1. Mariel

    Mooi om te zien! Wij hebben opa en oma betrokken bij de zorg van de tweeling. Dat was idd best uniek. Maar heerlijk voor allemaal.

    Antwoord
  2. nel olierook

    super! wat fijn dat de twee meiden ook hun zusjes mogen koesteren, gefeliciteerd met dit mooie viertal

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *