Selecteer een pagina

Vier keer jarig!

door | 19 sep 2015 | Gastblog | 0 Reacties

Hoe heftig, emotioneel en spannend de eerste periode met je prematuur baby is, dat weten wij wel. Maar dat 4x, overtreft alles. Vandaag is de vier keer zoveel geluk vierling jarig. Wij wensen Aukje, Eefke, Hiske en Jinthe een hele fijne verjaardag!

Vier keer zoveel geluk vierling is jarig!

Met zelfgebakken taart van moeder Anne op het menu vieren Aukje, Eefke, Hiske en Jinthe Adema, ook wel bekend als de ‘Vier keer zoveel geluk’ vierling, hun eerste verjaardag. Een jaar waarin 10.000 luiers verschoond zijn, er zo’n 1.000 liter borstvoeding is gedronken en er 780 wassen zijn gedraaid. Cijfers waar het een gemiddeld gezin met 1,7 kinderen van gaat duizelen. Trotse ouders Alex en Anne en de grote zussen Ymre en Meike kijken terug op een jaar als een emotionele achtbaan met, zoals in elk gezin, hoogte- en dieptepunten.

Prematuur

De vierling kwam op 18 september 2014 na 27 weken zwangerschap ter wereld. Met hun geboorte stond het leven van de familie Adema in één klap op z’n kop. Niet alleen omdat het gezin van vier uitgebreid was naar een gezin van acht, maar ook omdat de vierling vanwege de vroeggeboorte heel veel specialistische zorg nodig had in haar eerste levensmaanden. Er was risico op hersenbloedingen, ze moesten onder UV lampen, kregen hersenscans en bloedtransfusies. En dat in viervoud. Moeder Anne zegt daarover:

Het was een ontzettend spannende en emotionele tijd. We gingen twee keer per dag naar het ziekenhuis, we probeerden onze oudste kinderen ook zoveel mogelijk aandacht te geven en al die tijd lagen onze meisjes te vechten voor hun leven. Het is niet te beschrijven wat dat als ouder met je doet.

Ook nu nog staan Aukje, Eefke, Hiske en Jinthe onder controle bij een kinderarts van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Hun ontwikkeling en gezondheid wordt nauwlettend in de gaten gehouden.

Emotionele achtbaan

Naast de zorg voor de vierling en de oudste meiden ging het dagelijkse leven natuurlijk ook gewoon door. Er moesten beslissingen gemaakt worden over woonruimte, werk en zorgtaken en de familie kreeg ook nog te maken met een sterfgeval. Vader Alex vertelt daarover:

We moesten over zoveel dingen nadenken en heel veel dingen regelen. Dat doen we met ontzettend veel liefde en plezier want ons gezin staat absoluut op nummer 1, maar het maakte wel dat het een zwaar jaar is geweest.

Eindelijk thuis

Toen de vierling met kerst eindelijk thuis was kreeg de familie Adema van alle kanten hulp aangeboden. Familie en vrienden stonden voor hun klaar om bij te springen waar nodig en ook van andere kanten kwam hulp. Veel lokale en nationale bedrijven hoorden via de media van de geboorte van de vierling en boden spontaan producten (in viervoud) aan. Een half jaar gratis luiers, kleertjes, verzorgingsproducten en nog veel meer. 

Nog elke dag is de familie dankbaar voor al die hulp die ze in het afgelopen jaar is aangeboden. Dagen die verder gevuld zijn met wassen, plassen, lachen, huilen, spelen, kletsen, kusjes en zusjes. Via hun (onverwacht) succesvolle Facebookpagina proberen ze de ruim 41.000 Facebook fans elke dag op de hoogte te houden van hun leven. Hier delen ze het grote en het kleine geluk; van eerste tandjes tot eerste hapjes en over een tijdje ook de eerste stapjes. 

Meer info op facebook.vierkeerzoveelgeluk

Foto: Studio Elisa

Meer over dit onderwerp

Als de dag van gisteren

Dolgelukkig stonden we met een positieve zwangerschapstest in onze handen. Nee niet 1 test maar 5! We weten het zeker, ik ben zwanger!! “Wij worden papa en mama, zo bijzonder.’’

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *