Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn

Light-producten met aspartaam mijden tijdens zwangerschap

In 2010 is er een Europees onderzoek geweest waaruit het advies volgde voor zwangere vrouwen om geen light-producten meer te gebruiken. EU-onderzoek bij 60.000 vrouwen toonde een verband aan tussen de hoeveelheid geconsumeerde light frisdranken en een vroegtijdige geboorte. Toekomstige moeders die dagelijks light-dranken drinken, hebben 38 procent meer kans om voor 37 weken zwangerschap te bevallen. Bij degenen die meer dan vier blikjes per dag drinken, stijgt het risico met 78 procent.

Lees het hele bericht  op Ecomama

Light frisdrank schadelijk tijdens zwangerschap

AMSTERDAM –  Toekomstige moeders die dagelijks frisdranken met kunstmatige zoetstoffen drinken lopen meer risico op een vroegtijdige bevalling.

EU Onderzoek bij 60.000 vrouwen toont een verband aan tussen de hoeveelheid geconsumeerde light frisdranken en een vroegtijdige geboorte.

Toekomstige moeders die dagelijks light-dranken drinken, hebben 38 procent meer kans om voor 37 weken zwangerschap te bevallen.

Bij degenen die meer dan vier blikjes per dag drinken, stijgt het risico met 78 procent.

Methanol

Wetenschappers denken dat methanol, een stof die in sommige van deze kunstmatige zoetstoffen zit, een rol speelt in het vervroegen van een geboorte.

Bron: Telegraaf

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn