Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn

Geweldig! Na jaren gesteggel is het er eindelijk door: de uitbreiding van het bevallingsverlof bij ziekenhuisopname kind. Oftewel: de ‘couveuseregeling’, waarmee iedere moeder na thuiskomst van haar kindje nog recht heeft op maximaal 10 weken verlof. Fantastisch dat het eindelijk zo ver is, maar ontzettend zuur als je net buiten de boot valt! De wet geldt namelijk alleen voor moeders waarvan het zwangerschapsverlof op of na 1 januari 2015 in gaat. En dus niet voor jou, als je verlof al op 1 januari of eerder inging…

Jammer genoeg is hier niets aan te doen, maar desondanks zet de Vereniging Couveuseouders (VOC) zich in voor de moeders die geen gebruik van deze regel kunnen maken. Zij roepen bedrijfsartsen en UWV-artsen op om coulant te zijn met moeders die geen recht op de regeling hebben en om ook hen te behandelen in de geest van deze wet.

Moet jij binnenkort naar de bedrijfs- en/of UWV-arts? Print dan de Oproep bedrijfs- en UWV-artsen van de VOC uit en neem hem mee. Hopelijk helpt dit om meer begrip voor je situatie te krijgen, zodat ook jij iets meer tijd krijgt voor geestelijk en lichamelijk herstel en om bij je kindje(s) te zijn.

Lees meer over de couveuseregeling in ons eerder gepubliceerde blog: Uitbreiding bevallingsverlof bij ziekenhuisopname kind: de ‘couveuseregeling’. Wat betekent dit precies?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn