Selecteer een pagina

Het kabinet heeft vandaag besloten dat het verlof van moeders met couveusekindjes wordt verlengd, iets waar de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen zich jarenlang hard voor heeft gemaakt. Het verlof wordt opgeschort zolang de baby in de couveuse verblijft, en hervat zodra de baby uit het ziekenhuis wordt ontslagen. Wat hebben we hier lang op gewacht!

Dit is natuurlijk geweldig nieuws voor alle ouders met couveusekindjes! Voor iedereen die te maken krijgt met een vroeggeboren- of ziek geboren kindje is de beginperiode heel erg zwaar, onzeker en emotioneel. Door het verlof te verlengen, krijgen alle ouders de gelegenheid om te genieten van hun kindje thuis!

Doordat het verlof tot nu toe, zoals bij iedere moeder, 16 weken was, moesten veel moeders van couveusekindjes vrij snel na thuiskomst weer aan het werk. Sommigen moesten zelfs al weer beginnen terwijl hun kindje nog in het ziekenhuis lag. In deze situatie is er geen tijd om te verwerken, je hebt geen tijd om te wennen aan je kindje thuis en je moet meteen weer de zorg van je kindje overdragen aan de crèche en/of andere opvang. Het feit dat je nu alsnog de tijd krijgt om thuis samen te genieten is wat ons betreft niet meer dan logisch en een absolute mijlpaal!

Pin It on Pinterest