Wereld Prematurendag: Wat is jouw SuperPower?

door | nov 16, 2019 | WPD | 8 reacties

4 november 2018

Wereld Prematurendag komt er weer aan. Nog steeds wordt 1 op de 10 baby’s te vroeg geboren. Ieder jaar begint het leven voor ruim 17.000 baby’s in Nederland voor de 37 weken zwangerschap. Dit geeft een onzekere, stressvolle start en heeft een enorme impact op de ouders en op de rest van het gezin. Deze kleine baby’s moeten zich verder ontwikkelen en groeien buiten hun moeders buik en zijn ware vechters, ze hebben SuperPower!

Al een paar jaar houden wij rond Wereld Prematurendag (WPD) de campagne ‘Wat is jouw Super Power?’ om meer aandacht te vragen voor vroeggeboorte. Steeds meer mensen doen mee en veranderen tijdens de Week van het Couveusekind (van maandag 12 t/m vrijdag 17 november 2018) hun profielfoto. Er verschenen de afgelopen jaren steeds meer SuperPower profielfoto’s in alle tijdlijnen en zo creëerden we met z’n allen een enorm bereik! Dit is natuurlijk prachtig, maar brengt tegelijkertijd precies in beeld hoeveel mensen om ons heen er met een vroeggeboorte geconfronteerd zijn. Dat zijn er meer dan je denkt…

Sinds 2015 werken de Vereniging van Ouders van Couveuse­kinderen, Kleine Kanjers, Stichting Earlybirds Fotografie en Luflie samen met als doel couveuseouders een hart onder de riem te steken en de bekendheid rondom vroeggeboorte en alles hier omheen vergroten. Dit jaar is ons thema ‘Samen zorgen’.

Ook dit jaar zullen er weer verschillende acties plaatsvinden rond WPD en de ‘Wat is jouw SuperPower?’ campagne is er daar een van. In de maand november hopen we dit jaar nog veel meer profielfoto’s aangepast te zien om op die manier samen aandacht te vragen voor de impact van een vroeggeboorte.

Doe jij ook (weer) mee?