Selecteer een pagina

Wereld Prematurendag: Wat is jouw SuperPower?

door | 16 nov 2019 | Kleine Kanjers | 8 reacties

4 november 2018

Wereld Prematurendag komt er weer aan. Nog steeds wordt 1 op de 10 baby’s te vroeg geboren. Ieder jaar begint het leven voor ruim 17.000 baby’s in Nederland voor de 37 weken zwangerschap. Dit geeft een onzekere, stressvolle start en heeft een enorme impact op de ouders en op de rest van het gezin. Deze kleine baby’s moeten zich verder ontwikkelen en groeien buiten hun moeders buik en zijn ware vechters, ze hebben SuperPower!

Al een paar jaar houden wij rond Wereld Prematurendag (WPD) de campagne ‘Wat is jouw Super Power?’ om meer aandacht te vragen voor vroeggeboorte. Steeds meer mensen doen mee en veranderen tijdens de Week van het Couveusekind (van maandag 12 t/m vrijdag 17 november 2018) hun profielfoto. Er verschenen de afgelopen jaren steeds meer SuperPower profielfoto’s in alle tijdlijnen en zo creëerden we met z’n allen een enorm bereik! Dit is natuurlijk prachtig, maar brengt tegelijkertijd precies in beeld hoeveel mensen om ons heen er met een vroeggeboorte geconfronteerd zijn. Dat zijn er meer dan je denkt…

Sinds 2015 werken de Vereniging van Ouders van Couveuse­kinderen, Kleine Kanjers, Stichting Earlybirds Fotografie en Luflie samen met als doel couveuseouders een hart onder de riem te steken en de bekendheid rondom vroeggeboorte en alles hier omheen vergroten. Dit jaar is ons thema ‘Samen zorgen’.

Ook dit jaar zullen er weer verschillende acties plaatsvinden rond WPD en de ‘Wat is jouw SuperPower?’ campagne is er daar een van. In de maand november hopen we dit jaar nog veel meer profielfoto’s aangepast te zien om op die manier samen aandacht te vragen voor de impact van een vroeggeboorte.

Doe jij ook (weer) mee?

Meer over dit onderwerp

8 Reacties

 1. Lise stroobant

  Ik ben mama van een prematuur en ook zorgverlener van een prematuur (vroedvrouw).

  Antwoord
  • Mieke

   Een super mama en super verpleegkundige voor al ‘onze’ kleintjes ?

   Antwoord
 2. j.baart

  ik ben zelf een prematuur en mama van een prematuur tweeling

  Antwoord
 3. Wilma

  Mama van 2 tweelingen
  Alle 4 prematuur en een ook dysmatuur.

  Antwoord
 4. Edwin

  Zelf prematuur en papa (1966) van een prematuur (2003) , zo vader zo zoon. Twee superhelden onder 1 dak! En mama natuurlijk ook 🙂

  Antwoord
 5. Bea

  Ik was een prematuur van 6 maanden (1 kg) en nu verpleegkundige van een prematuur

  Antwoord
 6. Inge Voermans

  Ik ben zelf een prematuur en mama van 2 prematuren

  Antwoord
 7. Danny

  SÚPERtrotse mama van een prematuur tweeling 💙💙

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *